FOTO: Nastalo novo podjetje M Tom

1.3.2011 | 12:50

Dušan Skerbiš je vodji vrtca Mokronožci Poloni Kralj Zupančič izročil otroško sedežno garnituro za njihov vrtec. (Foto: M. Ž.)

Dušan Skerbiš je vodji vrtca Mokronožci Poloni Kralj Zupančič izročil otroško sedežno garnituro za njihov vrtec. (Foto: M. Ž.)

Zadovoljna župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver in direktor novega podjetja M Tom Dušan Skerbiš.

Zadovoljna župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver in direktor novega podjetja M Tom Dušan Skerbiš.

Tako je zaenkrat v njihovi proizvodnji.

Tako je zaenkrat v njihovi proizvodnji.

Puščava, Mokronog - Na dopoldanski novinarski konferenci je Dušan Skerbiš javnosti predstavil novonastalo podjetje oblazinjenega pohištva M Tom. »Novo podjetje ni pravni naslednik Toma, vse, kar imamo skupnega, je drugi del imena in zaposlene delavce. M Tom je sklenil pogodbo s stečajno upraviteljico Toma in v najem vzel 300 kvadratnih metrov prostora v nekdanjem Tomu,« je poudaril direktor novega podjetja.

M Tom je ustanovila skupina nekdanjih zaposlenih v mokronoškem podjetju Tom, ki imajo, kot so dejali, znanje, sposobnost in voljo delati dobre, kakovostne in konkurenčne sedežne garniture, na trgu pa se želijo predstaviti z inovativno ponudbo, ustreznimi vgradnimi materiali in s poudarkom na ekologiji. Razvili so že svoj prvi inovativen izdelek – ultralahko sedežno garnituro, ki je na voljo tudi v izvedbi za otroke. Slednjo je podjetje ob tej priložnosti podarilo mokronoškemu vrtcu Mokronožci.

Trenutno je v M Tomu s podjemno pogodbo zaposlenih deset ljudi –  šivilje, tapetniki in razvojno-tehnološki oddelek nekdanjega Toma, ki na podlagi pogodbe s stečajno upraviteljico pospešeno rešujejo problem vplačanih avansov za sedežne garniture, tako da jih večina že ima doma.

V podjetju gledajo v prihodnost z veliko mero optimizma. Zavedajo se, da je pred njimi težka pot. »Najprej je treba dobiti naročila od kupcev in od naročil je odvisno zaposlovanje. Prepričan sem, da bomo v kratkem sklenili pogodbe tako z Lesnino kot z Mercatorjem in drugimi trgovci, da se vrnemo na slovenski trg,« je dejal Skerbiš in dodal, da je prepričan, da bodo dobili dovolj naročil, da bodo lahko v doglednem času zaposlili najprej okoli 20, kasneje pa še več ljudi.

Podrobneje v četrtkovem Dolenjskem listu.

M. Ž.

Zvočni zapisi

Dušan Skrebiš o podjetju M Tom

Damjan Burger, nekdanji zaposleni v Tomu, ki je dal pobudo za stečaj in nastanek M Toma

Galerija

Komentarji (14)

1.3.2011Ocenibivši zaposleni 
Čestitke za pogumno potezo, upam da bo tudi na nekdanji tomovi lokaciji v slovenj gradcu nastalo novo podjetje. Prvi koraki v to smer naj bi bili že narejeni.
1.3.2011Ocenipoznavalec 
Že TOM je razvijal ultralahko sedežno garnituro. Pa verjetno ne gre za isto zadevo, ali pač?
1.3.2011Ocenizzu 
Lepa predvolilna poteza
1.3.2011Ocenibivši delavec 
V Slovenj Gradcu ne bo nič ker ni nobenega sposobnega.
1.3.2011Ocenijoc 
sedaj naj pa še vse dolgove poravnajo od TOM-a.......najlažje je podjetje zapret pa vse v rit poslat.
2.3.2011Oceniposavec 
Ponovno tajkunski posel rdečih . Pa ljudje ne bodite tako naivni , ne verjemite temu rdečemu Skerbišu , isti je ko Gričar in kampanija rdeča .
2.3.2011Ocenioškodovani upnik 
Skerbiševa predvolilna poteza. Netegnil je Gričarja, zadržal je denar, ostal dolžan Tomu in zagnal novo podjetje. Je pa iz aviona vidno, da gre za isto zgodbo. Govorijo samo o najemu prostora, kaj pa blagovna znamka, modeli. Kaj ni bilo to največ vredno pri TOM. To ste ukradli, ali vam je stečajna podarila. Še en podatek v razmislek - Skerbišev sin je bil vodja salona Tomcommerce v Ljubljani, obenem pa lastnik in direktor Elis d.o.o.. Ali ste preko te firme prali denar in ga zbirali za novo podjetje?
2.3.2011Oceniajpes 
V bazi Objave sklepov in pisanj v postopkih zaradi insolventnosti lahko najdemo, da je avanse pobiral Tomcommerce. Zakaj bi moral potem TOM dobavljati izdelke, kaj ima pri tem stečajna upraviteljica TOM - "na podlagi pogodbe s stečajno upraviteljico pospešeno rešujejo problem vplačanih avansov za sedežne garniture" Še eno zavajanje in laž, dvomim da imajo pogodbo za to. Tudi o najemu prostorov ni nobenega zapisa.
2.3.2011Oceniupnik gričarja 
re: oškodovani upnik in re: ajpes Oglašata se dva ki ne vesta kaj je stečaj TOMCOMMERCA in kaj stečaj TOMa. Obeh ni več. Nastal je M TOM, hvala bogu. Skerbiš pa je edini od ostale bande, ki je naredil nekaj in to je da je rešil že do sedaj 80% individualnih strrank saj dobavlja sedežne, plačuje material kar prejšnja banda ni to povem sedaj jaz ki sem upnik Gričarja. Gričar pa sedi ko petelin, se skriva kar je zelo dobro in varno da se ne srečamo Dolguje mi preko 300.000 € pri čemer je s tiho prisilko in svojim poslancem Ličenom hotel da se odpovem skoraj vsemu in začnem dobavljat material. Tisto njegovo momlanje in laži so višek podcenjevanja in dobil te bom enkrat ko boš najman pričakoval. Če ne drugače boš teh 300.000 € oddelal v delavnici se to da sodno speljat v dobrodelne namene. Dobil boš porcijo nanu ti božju.
2.3.2011Ocenidelavec 
re: joc dolgove TOMa naj poravna tisti, ki jih je ustvaril. Delavci in Skerbiš pa s temi Gričarjevimi dolgovi res nimajo nič, bo po 16 marcu jasno za kolko časa bodo šli sedet Gričar, Zadel in Gliha. Mislim da bo Dob kar dobra varianta sedaj ko bo razširjen pa še napičil jih bo kdo lahko lopove.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava