iz sodišča

Upokojenki s heroinom 3 leta zapora

11.3.2011 | 06:00 | T. J. G.

Na prvi obravnavi se je Marjana v joku spraševala, kako lahko sodišče verjame odvisniku, njej, ki živi pošteno, pa ne. 

Na prvi obravnavi se je Marjana v joku spraševala, kako lahko sodišče verjame odvisniku, njej, ki živi pošteno, pa ne. 

Ostaja v priporu.

Ostaja v priporu.

Na sodišču včeraj.

Na sodišču včeraj.

Krško - Včeraj je bila na tri leta in en mesec zapora zaradi prekupčevanja s heroinom na krškem sodišču obsojena 58-letna invalidska upokojenka Marjana Lendaro iz okolice Brežic. Konec septembra je namreč na terasi enega od lokalov v Brežicah trem fantom zastonj ponudila 20 evrov vreden zavitek heroina, eden ga je tudi vzel. Nekaj dni kasneje je v zdravstvenem domu Brežice odvisniku, ki je šel na metadonsko terapijo, saj se odvaja od drog, prodala 8 paketov heroina za skupaj 160 evrov, v začetku oktobra pa so jo policisti dobili z vrečko, v kateri je bilo 35 zavitkov heroina.

Sama je vse zanikala in se spraševala, kako lahko sodišče verjame odvisniku, njej, ki ima 40 let delovne dobe in ki živi pošteno, pa ne. Povedala je, da se je s fantom, ki ji je v roke porinil vrečko z drogo, pogovarjala o prodaji mačk, sama je namreč lastnica pasemskih mačk, ki so bile za svojo lepoto že večkrat nagrajene tudi na mednarodnih tekmovanjih. Pogovori o mačkah pa vendar ni isto kot pogovori o drogi!

A 5-članski senat je na podlagi zaslišanja nekaj prič, predvsem pa zaradi dejstva, da sta jo v dvigalu zdravstvenega doma z vrečko zavitkov heroina povsem slučajno dobila policista, obsodil po obtožbi.

Okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič je sicer predlagal 3 leta in pol zapora, saj sta zelo obremenjujoči dejstvi, da je heroin prodajala odvisnikom, ki so se komaj odločili za zdravljenje in ker je drogo prodajala celo v zdravstveni ustanovi.

Za takšno kaznivo dejanje je sicer zagrožena kazen do 15 let zapora, najmanj tri leta zapora pa kazenski zakonik predvideva za prekupčevanje droge v javnih ustanovah in prodajo droge odvisnikom, ki so na zdravljenju. Plačati mora tudi 1.570 evrov kazni in vse stroške postopka.

Sodba še ni pravnomočna, do pravnomočnosti pa bo Marjana Lendaro v priporu, predvsem zaradi ponovitvene nevarnosti.

‹ nazaj

Komentarji (2)

19.3.2011Ocenitina 
tale stara mora bit faca in met jajca za te stvari,hehehehhe
5.5.2011—   (1) (1)OceniPrimož 
obdolžil so nedolžno osbe, fuj in fej, ti tajkuni ku so vso državo izropal pa nič.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava