Štiri milijone evrov za društva in klube

12.3.2011 | 12:10

Jože Colarič in Elvira Medved, vodja službe za odnose z javnostmi v novomeški Krki. (Foto: R. N.)

Novo mesto - V Krki so včeraj že petič zapored organizirali srečanje sponzorirancev iz lokalnega okolja. Predstavnikom klubov in društev je predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič na kratko predstavil poslovanje podjetja in jim zagotovil, da bo Krka tudi v prihodnje v svoje strateške načrte vključevala skrb za razvoj lokalnega družbenega okolja, saj je napredek podjetja od nekdaj povezan z napredkom širše družbene skupnosti.

»Ker je Krka družbeno odgovorna in je v tem prostoru prisotna, smo se odločili, da pomagamo zdravstvu kulturi, športu in tako naprej. To delamo že desetletje in to bomo delali še naprej. Od naših sponzorirancev pričakujemo, da ponesejo ime Krke v svet, da predvsem delajo z mladimi in da dosegajo uspehe, vendar ne za vsako ceno. Mi smo zelo ponosni na društva in klube, ki jih sponzoriramo, in verjamem, da so tudi oni ponosni na nas. Za vsa ta področja od zdravstva, športa kulture in tako naprej namenjamo dobrih 0,4 odstotka vseh prihodkov, kar predstavlja okoli 4 milijone evrov na letnem nivoju,« je še povedal Colarič.

Krka sponzorira predvsem projekte in društva na širši lokalni ravni, sodelujejo pa tudi pri nekaterih velikih nacionalnih športnih dogodkih, kot so npr. planiški poleti in v lanskem letu podpora slovenske olimpijske reprezentance. Lani so se v Krki skupaj s Planinsko zvezo Slovenije lotili tudi obsežne akcije, poimenovane V skrbi za vaše zdravje skupaj osvajamo vrhove: označili in uredili so 15 pohodniških poti. Z akcijo želijo ozaveščati o pomenu zdravja in spodbujati k hoji.

Klubi in društva s Krkinim imenom

Danes Krkino ime nosi 18 klubov in društev, ki s svojim delovanjem prispevajo k utrjevanju Krkinega ugleda. Med vidnejšimi športnimi klubi, ki jih v Krki sponzorirajo že vrsto let, so Košarkarski klub Krka, Ženski košarkarski klub Krka, Moški rokometni klub Krka, Ženski rokometni klub Krka, Moški odbojkarski klub Krka, Ženski nogometni klub Krka, Moški nogometni klub Krka, Atletski klub Krka, Namiznoteniški klub Krka, Teniški klub Krka, Konjeniški klub Krka, Karate klub Krka Šentjernej, Šahovsko društvo Krka, Smučarsko društvo Krka Rog, Golf klub Grad Otočec, Trim klub Krka, v katerem se že tri desetletja organiziranih športno-rekreativnih dejavnosti udeležujejo krkaši, in drugi.

Desetletja podpirajo tudi delovanje novomeškega društva Sožitje za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, Osnovne šole Dragotina Ketteja, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami, in doma starejših občanov v Novem mestu.

Omogočajo tudi delovanje številnih kulturnih ustanov. Tako novomeško gledališče Anton Podbevšek teater podpirajo že od njegove ustanovitve, podpirajo pa tudi Glasbeno šolo Marjana Kozine, Dolenjski muzej, Pihalni orkester Krka in druge. Omeniti velja, da v Krki že od leta 1971 deluje Kulturno-umetniško društvo Krka, ki podpira dejavnost Krkinega mešanega pevskega zbora, v prostorih novomeške galerije Krka organizira tradicionalni knjižni sejem, v Ljubljani srečanja Gledališkega kluba in literarne sekcije ter organizira ustvarjalne delavnice.

R. N.

Galerija

Komentarji (11)

12.3.2011OceniMatej 
Elvira, res lepa ženska si.
12.3.2011Ocenivsak ima svoje oči 
meni je pa Colarič zelo všeč.-
12.3.2011Oceni300 
300€ dajo tudi za kakšen tek
12.3.2011OceniNovomeščanka 
čez ovire ali skok preko plota?
13.3.2011OceniMark 
Elvira je pa res prava dama. Izgleda bolje kot večina najstnic. Klinc dej slikej Elviro za dekle tedna :)
14.3.2011Ocenikrkašica 
uf, nekoga razganja
14.3.2011OceniMark 
Krkašica ne razganja :) Jaz sem samo objektiven. Mislim, da je že čas, da uredništvo objavi eno sliko Elvire. Dost mamo najstnic :))
15.3.2011Ocenikrkašica 
ej Mark. Zaljubljen si do ušes. Pojdi k Elviri, pa ji to povej. Ni treba tega javno razgaljati. Elvira je poročena gospa, kolikor vem.
16.3.2011OceniMark 
Eh..nisem zaljubljen...Le svoje mnenje izražam.
17.3.2011Ocenikrkašica 
saj je fajn, Elvira. Super je. To je res. Kot oseba, ženska in človek. Malo sem te zezala.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava