Koncert bi kmalu prešel v veselico

19.3.2011 | 12:30

Del moškega pevskega zbora Maks Henigman.

Zborovodja Anton Fink.

Dolenjske Toplice - Moški pevski zbor Maks Henigman je sinoči v Kulturno kongresnem centru pripravil veličasten koncert ob 40. obletnici njihovega delovanja. Poleg njih so nastopili še otroški pevski zbor osnovne šole Dolenjske Toplice, mešani pevski zbor Dolenjske Toplice, moški pevski zbor Tonakord ter ljudske pevke in folklorna skupina Društva podeželskih žena Dolenjske Toplice.

Moški pevski zbor Maks Henigman pod vodstvom zborovodje Antona Finka je nastal leta 1971 na pogorišču nekdanjih zborov, prvič pa so javno zapeli ob dnevu žena leta 1972, ko se je iz njihovih grl slišala pesem Tam na vrtu. Do leta 1986 so zbrali kar 445 nastopov, nato pa so počasi razpadli. Maja 2007 so se ponovno zbrali in zapeli ob posebnih priložnostih, kot je bilo odprtje Kulturno kongresnega centra. Obiskovalci koncerta so jih sinoči ponovno slišali in lahko so se prepričali, da njihove pesmi še vedno zvenijo tako dobro kot nekoč. Zapeli so pesmi Tam na vrtu, O večerni uri, Stoji tam gori partizan in Vse mine.

Na koncu so vsi nastopajoči skupaj zapeli še nekaj domačih pesmi in le malo je manjkalo, pa bi se koncert  prelevil v veselico. Obiskovalci, ki so do zadnjega kotička napolnili dvorano, so bili nad slišanim navdušeni, o katerem priča bučen aplavz ob koncu. 

Besedilo in fotografije: R. N.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava