FOTO: Na območnem srečanju nastopilo deset folklornih skupin

17.4.2011 | 09:10

Foto: Tomislav Urh

Črnomelj - Sinoči je v črnomaljskem kulturnem domu potekalo 28. območno srečanje odraslih folklornih skupin v organizaciji JSKD - območne izpostave Črnomelj. Predstavilo se je deset folklornih skupin iz Bele krajine in z Dolenjske: Kud Lepa Anka iz Preloke, Mladinska folklorna skupine Folklornega društva Kres, Srbsko kulturno društvo iz Novega mesta, Folklorna skupina Semiška ohcet, Veteranska skupine folklornega društva Kres, Folklorna skupina Stari trg ob Kolpi, Folklorna skupine folklornega društva Kres, Folklorna skupina Kud Oton Župančič iz Vinice, Folklorna skupina Dragatuš in Folklorna skupina Ivan Navratil iz Metlike.

Srečanje je strokovno spremljal Rastko Samec.

Tekst in foto: Tomislav Urh

Galerija

Komentarji (9)

17.4.2011OceniSLO 
Ne morem vejeti, da so to dogaja v Slovenji - nobene slovenske folklore. Takšne prireditve bi bili vseli sodje Hrvati.
17.4.2011OceniMilko  
SLO - Nisem vedel da Bela Krajina ni več del Slovenije.Ali je to razlog propada belokranjskega gospodarszva?
17.4.2011OceniAnton 
@SLO- Hodi nekam pa se ne oglašaj več. Če ti ne paše belokranjska folklora je ne glej in ne poslušaj - prosim tudi ne komentiraj.
18.4.2011Ocenipolanka 
to pa ne drži, da ni nobene slovenske folklore! Starotržani smo pokazali pristno poljansko kolo ali svatovsko kolo, če ti pa to ni všeč si pa preberi kako knjigo
18.4.2011OceniObčan 
Upam, da so na koncu nazdravili z Metličkom( namenoma z veliko začetnico).
19.4.2011Ocenijure verde 
Smo nazdravili z metličkom ,odlično vino ga priporočam ,paše k pogači.
19.4.2011Ocenifrajtoni 
Sram me je, da sem iz podgurja! 19 let sem že v folklori in potem berem take komentarje, katere piše folk, ki ne vidi onstran domačega vrta, za povrh vsega pa še živi doma pri atiju in mamici, seveda na njun račun! Pejte malo v svet, zaplankanci eni!!! Pa brez zamere!!!
19.4.2011Ocenibelokranjka 
Pozdravljeni vsi komentatorji, kot prvo bi prosila da se v komentarje ne piše nič kar bi lahko bilo žaljivo. Vse folklorne skupine, ki so nastopile v soboto so pokazale del kulture določenega kraja. Vsak kraj, lahko bi rekli že vsaka vas pa govori drugače in ima svoje narečje. Če že mislite, da belokranjska folklora ni kulturna bodite kulturni vsaj vi in ne pišite oslarij.
22.4.2011Ocenidajdam 
Kar lepa prireditev je bila,pohvale vredna,ni kaj,in ne se ozirat na te negativne komentarje,ki jih pišejo ljudje,ki ne poznajo koliko truda je vloženo v delo nastopajočih.Prav vsaka skupina je pokazala nekaj drugačnega.Samo čudno,da niso nastopili tudi iz društva upokojencev,imajo kar lepo skupino in so se kar precej pripravljali,pa kakor se govori, jih je helenca skenslala iz programa.Samo če ni gdo drugi izza nje.To je belokranjska folklora,pa če vam je prav ali ne " negativni" komentatorji.Ne glede na gospodarsko situacijo,in stanje v Beli krajini. Pa lep pozdrav.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava