Na atletskem mitingu več kot 150 otrok

20.4.2011 | 11:10

Novo mesto - Atletski klub Novo mesto je včeraj v okviru petega Rudolfovega tedna športa in Atletske abecede AK Krka na stadionu Portoval v Novem mestu organiziral miting za najmlajše. V tekih na različne razdalje, skoku v daljino in metu vorteksa se je pomerilo več kot 150 otrok s širše Dolenjske.

»Veseli nas, da se vsako leto prijavlja več otrok, ki niso vključeni v atletske klube, in otrok, ki niso dejavni v atletiki, nekateri sploh ne v športu, saj s tem dosegamo enega od naših osnovnih ciljev, to je spodbuditi gibalno dejavnost ljudi vseh starosti. Ravno zaradi tega v miting aktivno vključujemo tudi očete in mame, ki se že tradicionalno pomerijo v teku na 60 metrov,« je povedal Andrej Jeriček iz Atletskega kluba Novo mesto.

V klubu razmišljajo, da bi atletskemu mitingu dodali še nove vsebine, predvsem da bi še bolj aktivno vključili starše. »Morda bomo pripravili še kakšno disciplino, kjer bi bili otroci in starši vključeni na tekmovališču skupaj, pri osnovnem otroškem tekmovalnem delu pa bomo ostali v že ustaljenih okvirjih, saj bi širitev programa pomenila podaljšanje časa mitinga, kar pa za to starostno kategorijo ni primerno,« razmišlja Jeriček.

Otroci so, kot je bilo razbrati iz njihovih obrazov, preživeli prijeten gibalni dan. »V petih letih, odkar pripravljamo atletski miting mladih, opažam, da se je razumevanje tekmovanj v tej starostni kategoriji tako pri otrocih kot pri starših precej spremenilo. Iz leta v leto se vse bolj pozna, da miting res prerašča v neko družabno tekmovanje, kjer je cilj biti zadovoljen in sodelovati z veseljem ter sta sam rezultat in uvrstitev manj pomembna, hkrati pa tako šport in gibanje približamo vsem, tako otrokom kot staršem. In to je eden od osnovnih ciljev, ki jih želimo s to prireditvijo doseči,« pravi Jeriček.

Nekaj utrinkov s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

T. J. G.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava