FOTO: Naj se ne zgodi

7.5.2011 | 16:30

Novo mesto - Novomeški Novi trg je bil danes v znamenju preventivne akcije Naj se ne zgodi, ki je namenjena vsem kategorijam udeležencev v prometu, še posebej pa mladim, ki se kot vozniki šele vključujejo v promet. Tako so se lahko udeležili številnih delavnic na temo prometne varnosti, se preizkusili na simulatorjih, se udeležili okrogle mize o varnosti v cestnem prometu. Dejstvo je namreč, da nesreča ne počiva in se zgodi, ko najmanj pričakujemo.

Resda se v Sloveniji prometna varnost iz leta v leto izboljšuje, a letošnja statistika ni nič kaj spodbudna. Ceste so namreč do danes zahtevale že 50 življenj, lani v enakem obdobju pa 38. Letos je umrlo že 9 motoristov in 9 kolesarjev! Zato so akcije, kot je današnja (organiziralo jo je Društvo zavečjo varnost v prometu v sodelovanju s SPV-jem Novo mesto, policijo in drugimi, ki lahko vplivajo na večjovarnost), še kako dobrodošla.

Prireditev si je dopoldne ogledala tudi ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

Nekaj utrinkov s prireditve si lahko ogledate v galeriji.

T. J. G.

Galerija

Komentarji (2)

7.5.2011OceniPrimož 
Kaj so se pijani podgorci nabutala unga kisa pol pa bum u prvi kandelaber pol pa na streho, sej ni čudno. Joj joj kam gre ta svet?
10.5.2011OceniGASAC 
Svaka čast, Katarini Kresal, da se je lahko slikala z Novomeškimi gasilci, manjkal je samo še starosta dolenjskega gasilstva in bibilija gasilstva na Slovenskem.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava