Jazzintyjev Jazzon Alpe Adria Thani Alexi Pavelić

18.8.2011 | 09:05

Thana Alexa Pavelić

Thana Alexa Pavelić

Erik Marenče Quintet

Erik Marenče Quintet

Novo mesto - V okviru 12. mednarodne delavnice in festivala Jazzinty, ki med ponedeljkom in soboto potekata v Novem mestu, so sinoči podelili mednarodno nagrado jazzon Alpe Adria za najboljšo izvirno jazzovsko skladbo. Strokovna komisija jo je za skladbo "Ode to Heroes" podelila Američanki hrvaškega porekla Thani Alexi Pavelić.

Po podatkih prirediteljev novomeškega Jazzintyja so 9. jazzona, nagrado za najboljšo izvirno jazzovsko skladbo, letos vpeli mednarodno in za začetek natečaj Jazzon Alpe Adria razpisali še za hrvaške in avstrijske skladatelje, nakar so državne komisije na podlagi notnih zapisov skladb izbrale po tri najboljše oziroma v hrvaškem primeru dve, ter izbrale zmagovalce na državni ravni.

V okviru festivala Jazzinty so te v sredo razglasili, strokovna komisija pa je izbrala skupnega zmagovalca oziroma zmagovalko in glavno nagrado jazzon Alpe Adria 2011 podelila newyorški jazzovski pevki, skladateljici ter aranžerki hrvaškega porekla - ki je v Novo mesto prišla v spremljavi Antonia Sancheza, bobnarja skupine ameriškega kitarista Pata Methenyja - Pavelićevi.

Strokovna komisija je drugo mesto v natečaju Jazzon Alpe Adria prisodila skladbi mladega avstrijskega skladatelja Davida Dorniga "Equal Rides", tretje mesto pa skladbi Mudi se - "In a Hurry" slovenskega kitarista Klemena Smoleja.

Izmed osmih skladb, uvrščenih v končni izbor, je občinstvo za najboljšo izbralo skladbo "Mačak" hrvaškega glasbenika Damirja Horvata, vse skladbe pa je izvedel za to priložnost mednarodno sestavljeni Erik Marenče Quintet.

Zmagovalec slovenskega dela natečaja je bil Smolej, avstrijskega Dornig in hrvaškega Pavelićeva.

STA, Foto: R. B.

Galerija

Komentarji (2)

18.8.2011OceniDean 
Ta đez, a je bilo sploh kaj folka al spet prazno, tako kot ponavadi? Te vrhunske prireditve. Ne vem od kje imajo ti organizatorji toliko volje in denarja za izvedbo takih vrhunskih prireditve, če noben noče financirat njihove dejavnosti, ne ta občina in ne država noče nobenega denarja primaknit.
19.8.2011Oceniasmet 
jao jao ljepotice jedna

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava