dolenjska

Donacija zavetišču Meli

24.8.2011 | 07:55 | J. A.

Petra Letonje je Dušanu Hajdinjaku izročila 400 kilogramov hrane. (Foto: J. A.)

Petra Letonje je Dušanu Hajdinjaku izročila 400 kilogramov hrane. (Foto: J. A.)

Repče, Trebnje - Včeraj so Zavetišče Meli Trebnje, ki deluje na Repčah, obiskali predstavniki podjetij Vitakraft Hobby program in Tukano. Po ogledu so vodji zavetišča Dušanu Hajdinjaku izročili 400 kilogramov hrane za pse in mačke, ki jim bo prišla zelo prav, saj bodo z njo živali, ki so pri njih, preskrbljene približno en mesec. Hajdinjak je povedal, da imajo v tem trenutku v zavetišču 12 mačk in 32 psov, večina od slednjih je tam že več kot dva meseca, in to pomeni, da je njihova oskrbnina že nekaj časa strošek zavetišča, saj občine, od koder pripeljejo živali, zanje plačujejo le 30 dni. 

Omenjeni podjetji sta že v lanskem letu z akcijo Ljubitelji živali v Sloveniji za brezskrbno bivanje živali v azilu sedmim zavetiščem podaril preko 10 ton hrane, letos pa to akcijo nadaljujejo v sodelovanju z devetimi zavetišči, poleg zavetišča Meli so v akcijo vključili tudi Zavetišče za živali Turk Novo mesto.

"Zavetišča so za nas manjši kupci, želimo pa ozavestiti ljudi, da tudi zapuščene živali potrebujejo ljubezen," je dejala vodja prodaje v Vitakraftu Petra Letonje in pristavila, da želijo pri ljudeh vzbuditi čut za humanost, družbeno odgovornost in željo po pomoči.

V vseh Tukano centrih po Sloveniji bo do konca septembra trajala akcija zbiranja hrane za zapuščene živali, poteka tako, da kupci podarijo desetino denarja zanjo, ostali del pa prispeva podjetje. Letos bodo zavetiščem podarili za okoli 20.000 evrov hrane.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava