FOTO: Izjemna spretnost samo na enemu kolesu

27.8.2011 | 10:00

Vid Skrbinšek med premagovanjem ene izmed ovir.

Vid Skrbinšek med premagovanjem ene izmed ovir.

Držanje ravnotežja je pri monociklizmu, ki je v Sloveniji še v povojih, zelo pomembno.

Držanje ravnotežja je pri monociklizmu, ki je v Sloveniji še v povojih, zelo pomembno.

Boris Lozar

Boris Lozar

Črnomelj - Včeraj se je v Šterna parku pri Vražjem Kamnu začelo drugo državno prvenstvo v monociklizmu »Flip it better 2«. Tekmovalci so tekmovali v dveh starostnih kategorijah, in sicer do 15. leta starosti in nad 15 let, pomerili pa so se v disciplinah speed trial in trial.

»Speed trial je disciplina, kjer na dveh paralelnih progah z identično postavljenimi ovirami, tekmujeta dva tekmovalca med sabo. Tisti, ki hitreje premaga progo, se uvrsti v nadaljnje tekmovanje. Medtem ko je disciplina trial nekoliko drugačna. Tekmovalec v dveh urah v neomejenem številu poskusov skuša osvojiti oziroma premagati čim več ovir na progi. Teh je bilo letos 88,« je pojasnil Boris Lozar, soorganizator prvenstva.

Čeprav je sonce neusmiljeno pripekalo, so vsi tekmovalci prikazali veliko znanja, poguma in obvladanja ravnotežja na enem kolesu. Gledalce je s svojimi "vragolijami" najbolj navdušil glavni črnomaljski adut za najvišja mesta, Vid Skrbinšek, ki se je lani udeležil tudi svetovnega prvenstva na Novi Zelandiji, od koder se je vrnil s prvim, drugi, tretjim in četrtim mestom v različnih disciplinah.

Tekmovanje, ki ga prireja športno društvo Malodrugače in je podprt tudi s programom Mladi v akciji, se bo nadaljevalo danes na igrišču Čardak v Črnomlju, ko bo na sporedu pet disciplin. Monociklisti se bodo pomerili v poligonu na ravni površini (obstacle course), v skoku v višino (high jump) in v daljino (long jump), v izvajanju trikov na stopnicah (street) in v improvizaciji različnih trikov na ravni površini (flatland). Sicer pri tem športu, ki je v Sloveniji še v povojih, kot je dejal Lozar, ni tako pomembno, kdo zmaga, temveč da tekmovalci uživajo pri izvajanju trikov in da bo državno prvenstvo minilo brez poškodb.

Po koncu vseh disciplin bo razglasitev najboljših, vsi obiskovalci pa bodo nato lahko prisluhnili tudi stand up komiku Klemenu Mauhlerju.

Besedilo in fotografije: R. N.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava