Mednarodni košarkarski turnir za paraplegike

12.11.2011 | 09:20

Primož Jeralič v eni od napadalnih akcij.

Tekmovalci na vozičkih morajo biti izjemno spretni, saj je peljati voziček in voditi žogo vse prej kot enostavno.

Krško - Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je včeraj popoldne v Krškem pripravilo mednarodni turnir v košarki na vozičkih, ki so se ga udeležile tri ekipe. Poleg društva paraplegikov Novo mesto so nastopili tudi Zagrebčani in reprezentanca Slovenije.

»To je že tradicionalni turnir, ki ga zadnja tri leta prirejamo v Krškem, pred tem pa je potekal v Novem mestu. Včasih je bil to dvodnevni turnir s številčno mednarodno udeležbo, zdaj pa smo tekmovanje tudi zaradi manjšega števila ekip skrčili na en dan. Po drugi strani turnirja, ki bi trajal dva dni, ne zmoremo več organizirati, saj nimamo dovolj denarja, v Krškem pa tudi hoteli nimajo primernega dovoza za vozičke,« je povedal Mirko Sintič, referent za šport društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja.

Čeprav so se tekmovalci za žogo podili na vozičkih, so gledalci spremljali izjemno zanimiva srečanja in borbo za vsak centimeter prostora v dvorani šolskega centra. »Takšna oblika športa, kjer se zelo dobro preznojiš, zelo za nas zelo dobrodošla, še posebno v zimskem času. Naše društvo šteje 105 članov, od tega se jih okoli 30 redno ukvarja s športom, kot je atletika, ribištvo, kegljanje, streljanje z zračno pištolo in drugo. V košarkarski ekipi je okoli 12 tekmovalcev, ki nastopajo v slovenski ligi in dosegajo zavidljive uspehe. Lahko pa se pohvalimo s tremi reprezentanti, ki so Primož Jeralič, Tomaž Barbo in Jože Žgajnar,« je še dodal Sintič.

Besedilo in fotografije: R. N.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava