»Najprej moramo ustvariti čim večjo dodano vrednost!«

23.11.2011 | 14:10

Z leve: Robert Planinc, Drago Krošelj in Dejan Kmetič na novinarski konferenci v Sevnici. (Foto: P. Perc)

Z leve: Robert Planinc, Drago Krošelj in Dejan Kmetič na novinarski konferenci v Sevnici. (Foto: P. Perc)

Drago Krošelj

Drago Krošelj

Sevnica - V prostorih sevniške obrtne zbornice sta se na včerajšnji novinarski konferenci predstavila poslanska kandidata na Listi Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija Drago Krošelj, ki kandidira v volilnem okraju Sevnica, in Robert Planinc, ki kandidira v volilnem okraju Krško. Program Liste Zorana Jankovića in poslanske kandidate je predstavil regionalni direktor Dejan Kmetič.

62-letni Drago Krošelj, uspešen obrtnik in gospodarstvenik, že 30 let vztraja na samostojni podjetniški poti. V sevniški občini se je se je vedno dejavno vključeval v družbeno dogajanje in si v prvih vrstah prizadeval za razvoj gospodarstva, napredek občine in blagostanje ljudi - pa naj si bo kot predsednik gradbenih odborov, predsednik vaške skupnosti, predsednik krajevne skupnosti Boštanj, član Občinskega izvršnega sveta, občinski svetnik, ali funkcionar Območne obrtno podjetniške zbornice Sevnica, ki jo v zadnjem času tudi vodi. Verjame, da morata delo in znanje (p)ostati temeljni vrednoti in pri tem želi pomagati.

»Želim prispevati vse, kar znam in zmorem, da združimo in povežemo izkušnje in znanja, ki bodo sčasoma omogočala, da bo gospodarstvo v Posavju okrevalo. Sem znan podpornik športa, saj smo imeli na Logu Klub malega nogometa, ki je bil državni prvak in bom podpiral šport tudi v prihodnje. Sem za gradnjo stadiona z nogometnim igriščem in atletsko stezo v Sevnici. Zanj je že znana lokacija. Toda najprej moramo ustvariti čim večjo dodano, novo vrednost, da bomo imeli materialno podlago za take načrte,« je dejal Drago Krošelj, ki ga v kandidaturi podpira tudi znani sevniški športni delavec Janez Simončič. Krošelj si bo prizadeval, da bo tretja razvojna os čim bliže Sevnici. Prizadeval si bo za ureditev izvennivojskih križanj železnice in ceste. Spodbujal bo investicije v gospodarsko infrastrukturo v občini. Zahteval bo učinkovitejše postopke sprejemanja prostorskih načrtov. Še naprej bo spodbujal gimnazijski program v naši občini. Spodbujal bo razvoj podeželja in kmetij. Obenem se bo zavzel za ustreznejšo socialno oskrbo in pomoč na domu starostnikom, da bodo lahko čim dlje ostali v domačem okolju.

Robert Planinc

Robert Planinc

41-letni Robert Planinc je magister strojništva, zaposlen v Nuklearni Elektrarni Krško, kjer dela na zahtevnih projektih posodobitve opreme, in asistent na Fakulteti za logistiko. Prizadeval si bo za oživitev posavskega gospodarstva. Zavzel se bo za nadaljevanje vlaganj v varno obratovanje obstoječih energetskih objektov in po potrebi gradnjo novih. V projekte želi vključiti domača podjetja ter tako obdržati domače in privabiti tuje strokovnjake, ki bodo dvignili raven življenja. Ker ima Posavje velik kmetijski potencial, si bo Planinc prizadeval za konkurenčnost domačih proizvajalcev na trgu in ostrejši nadzor nad hrano. Domačim izdelkom želi omogočiti lažji dostop na police in kmetom približati kupce. Zavzema se za stroga ekološka merila za obstoječa in nova podjetja, pa tudi za ureditev cestne infrastrukture. Prioriteta je ureditev prometa skozi mesto Krško.

Planinc je pojasnil: »Pozitivna Slovenija smo skupina posameznikov, pretežno iz gospodarstva. Dolgo smo čakali, da nam bodo politiki omogočili, da lahko nemoteno delamo, kar najbolje znamo. Nismo dočakali, zato smo se organizirali in odločili, da nekaj ukrenemo, ker imamo znanje in voljo. Posavje si zasluži tudi pokrit zimski bazen in smučišče.«

Poleg že omenjenega Simončiča sta prišla izrazit podporo Pozitivni Sloveniji in posebej Krošlju tudi upokojen boštanjski podjetnik Franc Povše in Andrej Jazbec z Loga, prvi ima pozitivne izkušnje v sodelovanju pri vodenju KS Boštanj, drugi pa iz življenja vaškega odbora Log.

P. P.

Komentarji (17)

23.11.2011Ocenikorli 
a so prišli podporo izkazat v opankih,barabe jedne
23.11.2011Oceniod korlija mama 
O Korli, si spet dobil nekoga ki zna tipkati, da si mu narekoval te nebuloze? Kdo je pa bil to, vzgojitelj v posebni šoli?
23.11.2011Ocenikorli 
mama,sej veš da si fejst prizadeta,jankovič ma take bedake rad
23.11.2011OceniFranci 
Pot vodi naprej in samo naprej !!!
23.11.2011OceniMiha 
Koliko stane najem dvorane za 1uro? Ali pa je za predsednike zastonj? O podpornikih pa raje ne bom. Aja, Posavci: bi imeli Zokija za predsednika?
23.11.2011Oceniroko 
mogoče bodo pa Drago in njegovi res kaj pomagali Sevnici in športu ter ROKOMETAŠEM,ki letos tako suvereno zmagujejo in vodijo na 1b državni lestvici. No naj se izkažejo in ne somo obljubljajo....
23.11.2011Ocenisevničanka 
Drago je še iz generacije ,ko si z delom in idejami lahko ustvaril veliko. Koliko bo močan pa v politiki v teh kriznih časih je pa še uganka. Pa naj dajo stranke denar za šport in lokalna društva ,saj občina da zelo malo ali pa nič...
24.11.2011Oceniluka 
Pri Krošlju me moti samo to, da menja stranke kot karte....pa tistle Kmetič tud...kjer zavoha dnar, tam se prislini.
24.11.2011Oceninik 
luka sem istega mnenja samo Planinc pa dela v NEK in pri nas se že govori nekaj čudnega o njem!! No bomo videli kaj bodo naredili Jankoviči v Posavju. Jankovič je mešetar obnaša se, da je Slovenija podjetje in ne Država. Pošilja direktorje na predstavitve tam, kjer ve, da ni izvoljiv. 5.12. bo vse jasno
24.11.2011OceniLista Zorana Jankovića 
Dvorano za oba posavska poslanska kandidata smo najeli po tržni ceni - račun za dveurni najem dvorane bo poravnan območni podjetniški zbornici.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava