kultura

Mišolovka je gledalce v šahu držala čisto do konca

27.11.2011 | 16:30 | Besedilo in foto: A. K.

Mlada igralska zasedba, ki se je dva meseca pripravljala pod vodstvom Mirjane Marinčič (desno), je sinoči požela gromek aplavz.

Mlada igralska zasedba, ki se je dva meseca pripravljala pod vodstvom Mirjane Marinčič (desno), je sinoči požela gromek aplavz.

Mišolovka je gledalce v šahu držala čisto do konca

Leskovec pri Krškem - Ko se skupina osmih ljudi v snežnem metežu znajde v idiličnem angleškem podeželskem hotelu, na radiju objavijo novico, da iščejo morilca, ki je moril nedaleč stran od hotela. Kmalu po njihovem prihodu, se umor zgodi tudi v hotelu. Ob obisku policijskega inšpektorja, pa se začne zgodba še bolj zapletati in na dan prihajajo številne skrivnosti.

To je osnovni zaplet ene najbolj uspešnih gledaliških kriminalk na svetu, katero je spisala mojstrica tega žanra Agata Christie. Zahtevnega besedila, ki je bilo sprva napisano kot tridesetminutna radijska igra Tri slepe miši in premierno uprizorjeno leta 1952 v Londonu, so se pod taktirko režiserke Mirjane Marinčič pogumno lotili tudi v Mladinski gledališki skupini Kulturnega društva Leskovec pri Krškem in s svojo uprizoritvijo tako na petkovi premieri kot  sinočnji ponovitvi navdušili praktično polno avlo leskovške osnovne šole.

Poleg Marinčičeve so za to, da so gledalce praktično do konca držali v negotovosti, kdo izmed gostov hotela je v resnici morilec, zaslužni Klara Kerin in Filip Černelič kot zakonca in najemnika hotela Mollie in Giles Ralston, v vlogah gostov hotela so nastopili Janez Olovec v vlogi Christopeherja Wrena, Blaž Milar kot Pravicini, Matej Žokalj kot major Metalcalf, Urška Žarn kot gospa Boyle in Manca Marinčič kot gospodična Casewell, narednika Trotterja pa je odlično upodobil Matija Gorenc.

Prav tako kot mlada zasedba na odru, pa se je izkazala tudi podporna ekipa v ozadju. Šepetalka je bila Tanja Kovačič, likovna oprema je delo Mateje Gačnik, za kostume je poskrbela Aleksandra Tomažin, glas iz radija pripada Janezu Bizjaku, tehnično skupino pa so sestavljali Jure Kerin, Klemen Zupančič in Gašper Marinčič.

‹ nazaj

Galerija (9)

IMG_4386
IMG_4389
IMG_4391
IMG_4392
IMG_4397
IMG_4399
IMG_4400
IMG_4401
IMG_4402

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava