V Hramu slavnih športnikov prva Štukelj in Cerar

21.12.2011 | 10:40

Štukelj, ki se je rodil v Novem mestu, ima med drugim posebno mesto v OŠ Žužemberk, saj mu je posvečen del šolskega muzeja znanih Suhokranjcev, pred šolo od leta 2002 stoji njegov prvi doprsni kip v Sloveniji, leta 2009 je šola pri rojstni hiši njegove matere Marije Milner odkrila tudi spominsko ploščo. (Foto: R. N., arhiv DL)

Ljubljana - Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) bo najboljše športnike sezone razglasilo nocoj na tradicionalni prireditvi Športnik leta, ki bo ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani z neposrednim prenosom na drugem programu TV Slovenije. Uro in pol pred tem bo predsednik države dr. Danilo Türk v Vili Podrožnik sprejel najboljše športnike.

Olimpionik Miro Cerar se redno udeležuje tudi športnih prireditev na območju širše regije, v začetku meseca je bil tako na podelitvi najvišjih planinskih priznanj v Brežicah. (Foto: Črt Lipej, arhiv DL)

Lani sta bila najboljša svetovni prvak v boksu Dejan Zavec (218 glasov) in alpska smučarka Tina Maze (309), dvakrat srebrna na olimpijskih igrah v Vancouvru, ki sta dobila največ glasov v tradicionalni anketi DŠNS. Med ekipami je bila že drugič zapored najboljša nogometna reprezentanca Slovenije (72).

DŠNS bo prireditev Športnik leta 2011 v samostojni Sloveniji pripravilo 21., skupaj pa bo že 44. DŠNS jo bo tudi letos organiziral z Radiotelevizijo Slovenije, Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS) ter z ministrstvom za šolstvo in šport. OKS, ki je skupaj s Fundacijo za financiranje športnih organizacij tudi denarno podprl prireditev, bo ob tej priložnosti podelil tudi najvišja priznanja v olimpijskem letu.

Že več kot leto in pol pa v okviru DŠNS potekajo priprave na ustanovitev Hrama slavnih slovenskih športnikov. Hram bo v slovenskem prostoru zaživel leta 2012, na prireditvi Športnik leta 2011 pa bodo za Hram slavnih razglasili prva slovenska športnika, Leona Štuklja in Mira Cerarja, ki sta leta 2000 dobila največ glasov v glasovanju za športnika stoletja.

STA, M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava