dolenjska

Od danes Aktual Studio D

11.1.2012 | 13:30 | I. V.

Studio D (Foto: M. K.)

Studio D (Foto: M. K.)

Novo mesto - Prva dolenjska radijska postaja, novomeški radio Studio D, te dni doživlja kar nekaj novosti, med katerimi je pravzaprav še največja sprememba imena. Po novem se bo imenoval Radio Aktual Studio D, še naprej pa bo ostal predvsem dolenjski, belokranjski in posavski.

Tako kot do zdaj bodo na Radiu Aktual Studio D trikrat na dan v sodelovanju z novinarji Dolenjskega lista, s katerim je radio tudi lastniško povezan, pripravili informativno oddajo z lokalnimi novicami z Dolenjske, iz Bele krajine in Posavja, v programu ostajajo tudi osmrtnice in zahvale, pa tudi občasni pogovori in oddaje o aktualnih lokalnih dogodkih. Po novem ne bo več le gospodarjev jutra – Barbare in Edija. Jutranji program bo namreč skupen z Radiem Aktual in Radiem Aktual Obala, skupna pa bo po novem tudi glasbena podoba.

Radio Aktual Studio D tako nadaljuje tradicijo najstarejšega dolenjskega radia. Njegova zgodba se je začela v novomeški SZDL, ki je pomagala ustanoviti radio davnega leta 1987. Studio D je tedaj hitro pridobil srca poslušalcev, ki jih tudi danes, ko je konkurenca na radijskem področju precej večja, ne manjka.

‹ nazaj

Komentarji (17)

11.1.2012Ocenišportnica 
Hmmm. Radiu želim, da ne bi doživel usode brata soimenjaka iz LJ. In želim mu, da spet najde svojo podobo.
11.1.2012OceniMHM 
Mhm, centralizacija se je začela tudi v medijih. Zanimivo, zanimivo ... Kdo je lastnik?
11.1.2012OceniPa kaj še 
Pa kdo se je zmislu taku butast ime radija? Lepo vas prosm, saj si čist polomš jezik! No, ja, če misljo lublančani, da bo zarad tega kej bolj poslušan njihov program se pošten motjo.
11.1.2012OceniJan 
Radio Glas Ljubljane, d. d. Ljubljana 76,33% Dolenjski list Novo mesto d.o.o. 19,06
12.1.2012OceniFerluci 
Ali bo imel vsaj malo manj jugo glasbe?
12.1.2012Ocenipodgurc 
ali sta šla Gospodarja jutra našim politikom na živce? Sta komu stopila na prste? Sicer je pa res da resnica boli! Škoda, spet bom preklopil na drug radio, ker žabarjev pa ne mislim poslušat! Žal!
13.1.2012OceniDolenjski studio 
i.v.! da je v tem primeru še največja novost "sprememba imena", je pa precej netočna trditev, ki ni ravno vredna novinarskega peresa. glede na to, kako veliko razliko slišim, ko poslušam ta radio zdaj in ko sem ga prej, je ime še najmanjša sprememba ... škoda, da je šel še en dolenjsko navdahnjen radio rakom žvižgat.
13.1.2012OceniBojan 
Res škoda za ukinitev gospodarjev jutra – Barbare in Edija res sta bila dober voditeljski par, katerem sem se na poti v službo večkrat nasmejal. To kar imate sedaj je pa NULA !!!. Ves programski sklop, glasba in ostalo. Ne ostane drugega kot dati radio Krka
13.1.2012OceniPoslušalec 
Krka in Sraka, vsak s svojo klientelom na srečo še ostajata naša. Upajmo, da še dolgo. Ker me en MP3 prdvajalnik, ki je instaliran v Ljubljani, od tam pa njegov signal prenašajo pod različnimi imeni po celi Sloveniji niti najmanj ne zanima. Hočem slišat domače ljudi in domače teme. Vsak dan, ne pa 3 minute dnevno. Niti me ne zanima, če je na Kidričevi ulici v Šoštanju radar, na Cankarjevi v Kopru pa komunalci menjajo cevi.
13.1.2012OceniPoslušalka 
Gre samo za koncetracijo kapitala na enem mestu ... in za poneumljanje poslušalcev ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava