Izkupiček od Jasne za črnomaljski klub Zeleni Jurij

29.1.2012 | 11:45

Črnomelj - Zavod za izobraževanje in kulturo (Zik) Črnomelj je včeraj zvečer pripravil v tukajšnjem kulturnem domu peto dobrodelno prireditev Jasna. Na tokratni prireditvi, s katero se spomnijo na vsestransko Jasno Šeruga Muren, ki je delala na Ziku, so dali prednost humorju. S skeči so se predstavili Gledališka skupina Zik Črnomelj, Folklorna skupina Dragatuš, Gledališka skupina KD Stari trg ob Kolpi, Društvo kmečkih žena Griblje in Združenje bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo Slovenije - klub Zeleni Jurij Črnomelj. Nastopili sta še mlada pevka Monika Bajuk ter pevka in recitatorka Nina Mikunovič, več kot dvourni program pa sta povezovala mlada voditelja Ana Miketič in Marko Simčič. Na ogled je bil tudi igrani film z naslovom Vseeno, ki je nastal na lanskem Filmskem taboru Kolpa.

Polno dvorano obiskovalcev so pozdravili tudi črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič, predsednik Združenja bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo Slovenije (torej bolnikov po možganski kapi) Milan Čuček, predsednik kluba Zeleni Jurij Črnomelj Toni Muc ter direktorica Zika Nada Žagar.

Izkupiček od letošnje prireditve Jasna je bil namreč namenjen prav klubu Zeleni Jurij. S prodajo vstopnic in izdelkov, ki so jih lani naredili na Mednarodni kiparski koloniji mladih v Črnomlju ter s prostovoljnimi prispevki so zbrali dobrih 1.500 evrov, ki jih bodo v klubu namenili za rehabilitacijo članov.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentarji (2)

30.1.2012Oceniana 
Lepa prireditev. A glede na to, da je bila Jasna, po kateri se prireditev imenuje, tako odlična voditeljica prireditev, bi lahko to vlogo na tej prireditvi dali kakšnemu bolj izkušenemu voditelju. Mladi par, ki je prireditev vodil, bi lahko napovedal kvečjemu kakšno točko. Po mojem je prav, da se tudi z izbiro voditelja pokaže na lep spomin na pokojno Jasno.
7.2.2012Ocenianika 
Prireditev je bila izpeljana zelo uspešno, glede na to, da je par bil mlad in da bi izkušeni bolje izpeljali, mogoče! Vendar glede na to, da se izkušnje dobijo s priložnostmi, da se mladi izkažejo in pridobijo izkušnje, je prav, da jih spodbujamo. Kot pravijo NA MLADIH SVET STOJI. Vsi nastopajoči so ta večer popestrili na spomin na Jasno.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava