Adria Mobil devetnajsta na evropski lestvici

2.2.2012 | 19:00

Kolesarji Adrie Mobil so na lestvici evropskega celinskega pokala devetnajsti. Na sliki: med ekipno vožnjo na dirki Coppi e Bartali. (Foto: Andrej Filip)

Novo mesto - Mednarodna kolesarska zveza je objavila jakostno lestvico evropskega kontinentalnega pokala, na katero so uvrščene ekipe pro-continental in continental. Na lestvici je moštvo novomeške Adrie Mobil, ki spada med moštva continental, uvrščeno na izvrstno 19. mesto, kar je daleč najvišje med slovenskimi moštvi, kranjska Sava je uvrščena na 43. mesto, Radenska pa na 91. mesto. Prvo mesto pripada nizozemskemu moštvu Project 1T4I.

Adria Mobil se po lani doseženih točkah med kontinentalnimi ekipami uvršča celo na peto mesto. Prvih trinajst mest namreč zasedajo moštva pro-continental, ki imajo v svojih vrstah več boljših kolesarjev in lažje dobijo povabilo na dirke prvega ranga, kamor med drugimi sodi tudi dirka Po Sloveniji.

Eden izmed ciljev Adrie Mobila za sezono 2012 je tudi uvrstitev med najboljših dvajset ekip Europe Toura, ki bodo imele možnost nastopa na Svetovnem prvenstvu v ekipni vožnji na čas, so sporočili iz kolesarskega kluba Adria Mobil.

I. V.

Komentiraj prispevek