rokomet

Bloudkova nagrada za Slavka Ivezića, trenerja MRK Krka

10.2.2012 | 08:25 | M. M., STA

Slavko Ivezić (Foto: Slavko Kolar, arhiv DL)

Slavko Ivezić (Foto: Slavko Kolar, arhiv DL)

Ljubljana, Novo mesto - Najvišja državna priznanja za šport, Bloudkove nagrade, so letos prejeli rokometni trener Slavko Ivezič, slovenski reprezentanti v smučarskih skokih Jernej Damjan, Robert Kranjec, Peter Prevc in Jurij Tepeš, nekdanja predstojnica katedre za ples na FŠ Meta Zagorc in nekdanji predsednik Hokejske zveze Slovenije Janko Popovič.

Podelitev, 47. po vrsti, je bila sinoči v Unionski dvorani ljubljanskega Grand hotela Union. Poleg štirih nagrad, ene za vrhunski mednarodni športni dosežek (skakalci), dveh za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa (Ivezič in Zagorčeva) in ene za življenjsko delo v športu (Popovič), so 13 posameznikom podelili 12 plaket.

Plakete so prejeli Dolfe Rajtmajer za življenjsko delo, Gorazd Bedrač in Adolf Urnaut za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa, za pomemben mednarodni športni dosežek pa so jih dobili Luka Božič ter Sašo Taljat (kanu dvosed), Natalija Gros, Mina Markovič (športno plezanje), Rok Marguč (deskanje na snegu), Katarina Srebotnik (tenis), Bojan Tokič (namizni tenis), Nina Vehar (savate), koroški Slovenec Peter Wrolich (kolesarstvo) in Nejc Žnidarčič (kajakaš).

Rokometni trener Slavko Ivezič je s svojim delom pripomogel k razvoju številnih generacij slovenskega rokometa ter hkrati k prepoznavnosti slovenskega športa v mednarodnem merilu. Kot trener je slovenske mladinske reprezentante popeljal do naziva evropskih podprvakov (Poljska 2002), z njimi osvojil tretje mesto na SP v Braziliji 2003 in tretje mesto na EP v Estoniji 2004.

Članska rokometna reprezentanca je pod njegovim vodstvom osvojila 11. mesto na svetovnem prvenstvu v Tuniziji (2005) in osmo mesto na evropskem prvenstvu v Švici (2006). Zatem je Ivezič znova vodil mladince, s katerimi je v letih 2009 in 2010 osvojil tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Egiptu in tretje mesto na evropskem prvenstvu na Slovaškem.

Ivezić je prevzel krmilo novomeške ekipe po odstopu Sama Juga z mesta članskega trenerja moškega rokometnega kluba Krka novembra lani.

‹ nazaj

Komentarji (1)

10.2.2012Ocenilevo krilo 
Če mu uspe,obdržati Krko v prvi ligi,si zasluži še večjo nagrado.Srečno Krka v drugem delu prvenstva.Pridemo v soboto navijat...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava