dolenjska

Na Mirni ne smučajo, ampak skačejo

10.2.2012 | 09:55 | M. M.

Foto: Lapego

Foto: Lapego

Na Mirni ne smučajo, ampak skačejo
Na Mirni ne smučajo, ampak skačejo

Mirna - Ne le eno, pač pa dve skakalnici lahko mladi mirnski skakalci uporabljajo za treninge, ko vreme dopušča. 8-metrsko skakalnico je Smučarsko društvo Zabrdje umetno zasnežilo konec tedna, ko je za snežno odejo začela skrbeti tudi narava. Želijo pa si pol metra snega, sporočajo iz občine Mirna.

Na vzpetini za pošto so člani društva naredili še eno manjšo skakalnico, na kateri se v skokih že meri tudi deset nadebudnih mladih skakalcev, učencev mirnske osnovne šole, ki so se pridružili tekmovalcem Smučarskega društva Zabrdje. Med slednjimi sta najbolj znani Maja Vtič in Eva Logar. Sicer pa je zasnežena vzpetina že ves teden prostor srečanja in uživanja v snežnih radostih za vse generacije. Druženje med sankanjem, kepanjem, smučanjem in skoki se nadaljuje tudi, ko Mirno že pokrije tema, saj so ob skakalnici reflektorji.

„Zdaj, ko imamo novo pridobitev, skakalnico na Mirni, se je še deset novih prijavilo, tako da hočemo čim prej tudi z njimi na sneg, da se bodo navadili skakat in bodo lahko skakali z nami na tekmah. Imamo tri tekmovalce: Anjo, ki gre po stopinjah Maje in Eve, Nika, ki je bil lansko poletje najboljši v ljubljanski regiji, in Liama, ki se tudi stalno uvršča med najboljšo deseterico,“ pravi trener najmlajših Blaž Dim.

Anja Pajek, Nik Bajc in Liam Repar se trikrat tedensko vozijo na trening na skakalnico v Ljubljano, Kranj ali Domžale, ob petkih imajo kondicijske treninge v mirnski telovadnici, ob koncih tedna pa tekme, pojasnjuje Dim.

8-metrsko skakalnico je Smučarsko društvo Zabrdje želelo uporabljati že lansko zimo, a je za njeno dokončanje zmanjkalo denarja. Na pomoč je nato priskočila občina Mirna, ki pa na nekaj sredstev računa tudi iz razpisa Fundacije za šport.

Sicer pa društvo skupaj z občino ter še z nekaterimi društvi in organizacijami z Mirne organizira ogled jutrišnje tekme FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. V Ljubnem ob Savinji bo tekmovala tudi Mirnčanka Maja Vtič, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Zvočni zapisi

Blaž Dim o mladih skakalcih

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava