Bili so tako blizu, a vseeno predaleč

19.2.2012 | 19:00

Zoran Dragič je spet v formi, tudi na tekmi z Olimpijo je bil motor Krke, že v prvem polčasu je dosegel 13 točk, na koncu jih je bilo 19, bil je najboljši igralec tekme, a vse to ni pomagalo, da bi Krka osvojila svoj prvi pokalni naslov. (Foto: I.Vidmar)

Brežice - Union Olimpija je osvojila svoj osemnajsti pokalni naslov v samostojni Sloveniji, Krka pa je bila svojemu prvemu blizu, imela je že vse v svojih rokah, ko so v kritičnih trenutkih v zadnjih minutah začeli vleči napačne poteze, izgubljati žoge, kar so bojeviti Ljubljančani znali izrabiti sebi v prid.

Da gre za povsem nekaj drugega, kot je šlo na tekmah v minulih dneh, so košarkarji Krke in Olimpije dali jasno vedeti že takoj na začetku, ko so se s še nekoliko tršo obrambo izkazali Ljubljančani, ki so, čeprav ni bilo videti njihove prevlade na igrišču, počasi višali prednost in prvo četrtino dobili z 22:13.

Krka, ki je imela do tedaj le 33-odstotni izkoristek meta iz igre, je izgubila stik z Ljubljančani in sredi druge četrtine so ti povedli že s 15 točkami prednosti, potem pa je Dragič s trojko in še dvema košema iz protinapada Krko vrnil v igro, 45 sekund pred koncem polčasa je Krka s košem Balažiča zaostanek zmanjšala na 5 točk ter odšla na odmor s šestimi točkami zaostanka.

Ni minila niti minuta tretje četrtine, ko se je Krka Olimpiji že približala na vsega dve točki zaostanka, tekma je kar naenkrat postala popolnoma izenačena, 45 sekund pred koncem tretje četrtine je Krka s trojko Abdul-Hamida povedla za točko, obetal se je vroč zaključek finala.

V zadnji četrtini je pomembnejšo vlogo dobil Uroš Lučić, ki je skupaj z Balažičem lepo poživil Krkino igro in pomagal ohranjati minimalno vodstvo. Ko je pet minut pred koncem Olimpiji iztekel čas za napad in se Jeretin s tem preveč odločno ni strinjal, so sodniki Olimpiji prisodili dve tehnični napaki, Krka ni zadela nobenega od štirih metov. niti ni izkoristila napada. Priložnost, da bi prednost povečala celo na deset točk, je splavala po vodi, minuto kasneje je Jeretin Olimpiji priigral točko prednosti in v naslednjem napadu dodal še trojko. Sledili so krizni trenutki Krke, vrstili so se zapravljeni napadi, in izgubljene žoge, kar so Ljubljančani v protinapadih spretno kaznovali, minuto in pol pred koncem je Olimpija vodila s devetimi točkami prednosti.

56 sekund pred koncem je upanje za Krko s trojko obudil Murič, 20 sekund pred koncem je za dve točki izpod koša zadel še Dragič, a je po osebni napaki Muriča naslednjo sekundo Božič zadel oba prosta meta in Olimpija je spet vodila s 6 točkami. To Krivcu na drugi strani ni uspelo, saj je zgrešil oba prosta meta, tekma je bila tako rekoč izgubljena, končala pa se je s prepirom s sodniki, tehničnimi in nešportnimi osebnimi napakami ter z nedvomno zasluženo zmago in osemnajstim pokalnim naslovom Olimpije.

Krka : Union Olimpija 68:63 (13:22, 31:37, 47:46)

Krka: Abdul-Hamid 3, Lučić 6, Rojc, Petrov, Murič 7, Pavič 10, Nissim 6, Dragič 19, Krivec 1, Balažič 8, Lalić 3.

Union Olimpija: Jeretin  13, Cindrič, Rothbart, Blažič 9, Thompson 11, Murič 9, Jagodnik 3, Salin 12, Dašič 6, Močnik 5, Zagorac, Morina.

Galerija

Komentiraj prispevek