Červ razstavlja na policiji

8.3.2012 | 11:00

Novo mesto - Dolenjski slikar Zdravko Červ, upokojeni policist in policijski inšpektor, je včeraj v avli novomeške policijske uprave odprl svojo osmo samostojno razstavo.

Zdravko Červ je nadarjenost in veselje do slikanja pokazal že v otroštvu, v mladosti pa se je že preizkušal tudi v zahtevnejših tehnikah, in največ slikah v tehniki olje na platnu, a je, ko je končal kadetsko šolo in se zaposlil kot policist, svojo veliko strast zanemaril. 

Ta je privrela na dan, ko se je še sorazmerno mlad upokojil in v prvem letu po upokojitvi naslikal več kot dvesto slik. Leta 2002 se je udeležil likovne delavnice v Krškem in se pridružil društvu likovnikov Oko, se izpopolnjeval pri več mentorjih, kot so profesor Tone Rački pa akademska slikarja Rajko Čuber in Dušan Fišer ter pri novomeškemu slikarju Jožetu Kotarju. Danes deluje tudi v likovni sekciji novomeškega društva upokojencev Jutro in v društvu likovnikov Trebnje, saj je rojen Mirnčan.

Je zaprisežen krajinar, najraje pa slika dolenjsko krajino, dolenjske kraje in pa predvsem reko Krko in njene pritoke. "Slikal sem tudi Piran, a sem se hitro naveličal, novomeški Glavni trg ali  Krko pa bi lahko naslikal tisočkrat, pa se ne bi nikoli naveličal. A čeprav se je naveličal slikati Piran, je tam doživel svoj največji uspeh - sodeloval je na ex-temporu Piran, kjer so za razstavo izbrali kar dve njegovi sliki, to pa je za ljubiteljskega slikarja velik uspeh in čast.

I. V.

Galerija

Komentarji (2)

8.3.2012OceniSrecko 
Čestitke Zdravko, še tako naprej.
13.3.2012Ocenisamo 
Červove slike niso samo lepe, ta tip je resnično talentiran slikar!

Komentiraj prispevek