Sprejem za požrtvovalna policista

15.3.2012 | 08:40

Požrtvovalna policista sta v začetku tega tedna iz požara rešila gorečega moškega.

Požrtvovalna policista sta v začetku tega tedna iz požara rešila gorečega moškega.

Policistoma se je za nesebično dejanje zahvalil direktor novomeških policistov Franc Zorc.

Policistoma se je za nesebično dejanje zahvalil direktor novomeških policistov Franc Zorc.

Novo mesto - Policista Roka Rezlja in Andreja Šego, ki sta v začetku tega tedna iz ognjenih zubljev rešila hudo poškodovanega 77-letnika, je včeraj sprejel Franc Zorc, direktor Policijske uprave Novo mesto. Zorc je se policistoma zahvalil za požrtvovalno posredovanje in sodelovanje pri reševanju.

Kot smo na naših straneh že poročali, sta policista v ponedeljek opravljala kontrolo zelene meje in nekaj po 15. uri v bližini Gornjega Suhorja opazila, da gori travnik. Ko sta se približala ognju, sta v gostem dimu opazila osebo. 77-letnega moškega, ki je bil močno opečen po telesu, sta odstranila od ognja, ga položila na tla, mu previdno odstranila vrhnja goreča oblačila in poklicala reševalce. Policista sta po prihodu reševalnega vozila pomoč nudila tudi reševalcem.

A. K.

Galerija

Komentarji (4)

15.3.2012Ocenimetličanka 
čestitke obema-no,saj sta zato šla v policijsko šolo,da bosta pomagala tudi nebogljenim.V uredništvu pa ste pozabili zapisati,da sta junaka iz policijske postaje Metlika in na sliki je tudi njun komandir mag. Janjac.
15.3.2012Ocenimiro 
Čestitke,ta dva sta itak kot človeka izredna fanta.
15.3.2012OceniSrecko 
Pogumno dejanje. Pa mislim, da bi tudi drugi policisti ravnali povsem enako, kot sta nagrajenca. Ni vse tako črno, kot se zadnje čase predstavlja o delu policije.
16.3.2012OceniDebeli Franc 
Ah, da. Šli so položnico napisat zaradi kurjenja zdej so pa heroji. Sej res svaka čast, da so pomagali, ker to ni lepo doživit, ampak neke slave in časti pa res ni treba zganjat. Vsak naključni bi pomagal po svojih močeh, če bi bil policaj al a ne - samo v tem primeru ne bi prejel takih pohval in zahval.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava