FOTO: Poškodovali tudi vozilo PGD Kamence

21.3.2012 | 11:35

Foto: Andrej Matič

Novomeški poklicni gasilci imajo v zadnjih dneh veliko dela z namernimi ter nenamernimi požari tudi v bližini romskih naselij. Kot so povedali ob našem obisku, dnevno posredujejo v naselju Brezje-Žabjak, občasno pa tudi v Pogancih ter v Dobruški vasi. Po besedah gasilcev ni bilo noči v zadnjem tednu dni, da ne bi odšli vsaj enkrat v bližnje naselje Brezje-Žabjak.

Tako je bilo tudi v ponedeljek zvečer, ko so se peljali skozi omenjeno naselje, tam pa jih je pričakala »posebna dobrodošlica«. Neznanci oz. prebivalci naselja so v službena vozila metali kamenje ter ostre predmete. Gasilci GRC Novo mesto ocenjujejo, da je nastala škoda v vrednosti okoli 2.000 evrov.

Sinočnji večer je postregel z novimi intervencijami. Od 18.30 pa vse do 0.30 ponoči so gasilci v največjem novomeškem romskem naselju posredovali kar štirikrat. Pri gašenju ognja so jim na pomoč priskočili tudi gasilci PGD Kamence. Slednji so dobili podobno zahvalo od neznancev, saj so jim z ostrimi predmeti poškodovali interventno vozilo. Škoda še ni ocenjena.

Kako dolgo se bo to dogajalo, gasilci seveda ne vedo povedati. Pravijo pa, da dokler se ne bo našlo posameznega krivca za požar in tudi ustrezno kaznovalo, se ne bo spremenilo na bolje.

Tekst in foto: Andrej Matič

Galerija

Komentarji (4)

21.3.2012Ocenixxx 
Pustit naj zgori naselje, prav norca se delajo iz sistema. Dvakrat na mesec pridejo na banko, po "plačo" pa serejo, ker majo preveč časa.
21.3.2012Oceninovomeščanka 
Če so tako nesramni, pa naj gasilci pri njih ne gasijo več, pa naj jim zgorijo tudi hiše in barake, Gasilci naj samo pazijo naj na hiše v ostalih bližnjih naseljih.
21.3.2012Ocenihugo 
Kaj delajo MESTNI REDARJI ? A niso tudi oni za kakšne primere ? Jebemti sunce, katero sije nad Žabjakom !
21.3.2012Ocenialko 
To pa je nesramnost, katero bi bilo treba javno obsoditi. A Balažkova bo kaj komentirala? Dokler ne bodo prebivalci Brezji sami(v večini) obsojali taka dejanja(tudi v praksi, ne samo z gobcanjem) , niso kot skupnost vredni čisto nič.

Komentiraj prispevek