kronika

S pištolo ustrahoval goste lokala

21.3.2012 | 12:05 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Novomeški policisti so včeraj ob 17. uri prejeli klic na pomoč iz lokala v Novem mestu, kjer naj bi neznanec s pištolo ustrahoval goste in osebje. Na kraju so prijeli 37-letnega kršitelja in zoper njega uporabili prisilna sredstva. Zasegli so mu plinsko pištolo, s katero je ustrahoval ostale goste. Po končanem postopku bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali, danes sporočajo s PU Novo mesto.

Zasegli pištolo, naboje in petarde

Brežiški policisti so na podlagi pridobljene odredbe sodišča zaradi suma nezakonite posesti orožja opravili hišno preiskavo na naslovu 69-letnega osumljenca. Med preiskavo so našli in zasegli pištolo, 107 kosov streliva in nabojev ter 23 prepovedanih petard. Zaradi kršitev Zakona o orožju bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Ukradel kosilnico

V kraju Reber na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice je nekdo vlomil v počitniško hišo in ukradel kosilnico. Lastnik je oškodovan za okoli 600 evrov.

Gorel kozolec

Novomeški policisti so bili sinoči nekaj pred 22. uro obveščeni, da gori kozolec v kraju Šentjošt pri Novem mestu. Požar so pogasili gasilci, na objektu pa je po mnenju oškodovanca nastala škoda v višini 2000 evrov. Policisti še zbirajo vsa obvestila, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Kdor vozi brez veljavne vozniške, ostane še brez avtomobila

Trebanjski policisti so včeraj nekaj po 9. uri v Dolenji Nemški vasi ustavili voznika osebnega avtomobila renault clio. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je prenehalo veljati z odločbo sodišča.

Nekaj pred 12. uro so v Novem mestu ustavili voznika neregistriranega mopeda in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. 38-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,01 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje.

Okoli 12. ure so prometniki v Novem mestu med kontrolo prometa ustavili 46-letnega voznika tovornega vozila mercedes vito. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da ima v litru izdihanega zraka 1,16 miligrama alkohola.

Brežiški policisti so nekaj pred 14. uro med kontrolo prometa ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila mitshubisni carisma in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti na mejnem prehodu Metlika so ob opravljanju mejne kontrole na vstopu v državo ugotovili, da 58-letna voznica osebnega avtomobila seat ibiza prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj ji je s sodno odločbo prenehalo veljati.

Policisti so skladno z določili zakona o pravilih cestnega prometa kršiteljem začasno zasegli vozila in na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

Predelal svoj moped

Novomeški prometniki so dopoldan v okolici Novega mesta ustavili 43-letnega voznika mopeda Yamaha YQ50 in za vozilo, zaradi suma nedovoljene predelave, odredili izredni tehnični pregled. Ugotovili so, da moped presega največjo konstrukcijsko dovoljeno hitrost, določeno v deklaraciji proizvajalca, in največjo konstrukcijsko hitrost, določeno v zakonu o motornih vozilih za posamezno vrsto vozila.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava