novice

Družinski zakonik najbolj množično zavrnili v novomeški okolici

25.3.2012 | 21:20 | M. M.

Foto: M. M.

Foto: M. M.

Na spletnih straneh Državne volilne komisije so objavili rezultate glasovanja na referendumu o družinskem zakoniku po 96,18 odst. preštetih glasov. Večina, 55,42 odst. volivcev in volivk je zakonu nasprotovalo in glasovalo proti, podprlo ga je 44,58 odst. volivcev.

Najbolj številčno so za družinski zakonik glasovali v tretji volilni enoti Ljubljana – center (53,27 odst.), najbolj so mu nasprotovali v osmi volilni enoti Ptuj (64,52 odst.). Takoj za ptujsko enoto je šesta oz. novomeška volilna enota, kjer je torej proti glasovalo 60,65 odst. volivcev in volivk.

V šesti volilni enoti je največ, 72,49 odst. udeležencev današnjega glasovanja obkrožilo proti v volilnem okraju Novo mesto I oz. okolica. Sledijo volilni okraji Trebnje (66,99 odst. proti), Sevnica, (64,48 odst.), Krško (64,13 odst.), Črnomelj-Metlika (63,26 odst. proti), Brežice (59,83 odst.) in Novo mesto II oz. center (51,54 odst. proti).

Na referendumu je glasovalo 29,6 odst. volilnih upravičencev. V šesti volilni enoti je bila najvišja udeležba v Krškem (35,43 odst.), kjer so v drugem krogu nadomestnih županskih volitev izvolili Mirana Stanka. Sledijo volilni okraji Novo mesto center (28,55 odst.), Trebnje (27,38), Novo mesto okolica (26,72), Črnomelj-Metlika (25,12), Sevnica (24,19) in Brežice, kjer je bila udeležba najnižja, 21,34-odstotna.

‹ nazaj

Komentarji (12)

26.3.2012Oceniprmitivizem 
Volitve so odraz vrednot, socialnega in gopodarskega stanja, prepričanj, osveščenj, razgledanosti ter nevsezadnje so odraz ragledanosti oz. pmrimitivizma v določeni družbi. Nekoč je bila Bela krajina najbolj rdeča, danes je najbolj bela in vseskozi je revna.
26.3.2012Oceni555 
Kaj ko bi kdo že prevzel odgovornost za slabo delo in nesramno ideološko vsiljevanje?
26.3.2012OceniZA 
Če bi (hmm, če bi !), kdo od teh "PROTI", ta predlog zakona dobro prebral, bi bil ZA. Tako pa, važno je kaj porečejo "pastirji". Tako pač je in tako očitno tudi bo.
26.3.2012OceniDarko Stanko 
Ti "ZA" kaj pa si ti prebral tako dobro novega kar že ni opredeljeno (tako ali tako) v obstoječih zakonih ? Mislim da bi za otroke in za vse predloge referndum uspel 95% če nebi vzporedno skušali vsiliti nekaj skrajno neprimirnih idej, ki si ne zaslužijo da se obravnavajo v istem košu. Mislim pa da so si akterji sami naredili največ škode ko so skušali nepravilno tolmačiti preko raznih medijev in celo otroških revij ... kako lepo je či ima lahko otrok dva očka in mu ni potrebno imeti "sitne" mame ....
26.3.2012OceniToterantni do drugih? 
Takole je to. Tisti, ki so bili ZA so menda moderni in tolerantni ljudje. Tako strašansko tolerantni, da vse ki se ne strinajajo z njimi poimenujejo s "primitivnimi ovcami". Mi gre na kozlanje takšna "toleranca" in "modernost". V resnici gre za izjemno netolerantne ljudi, ki s svojo volčjo naravo, željo po absolutni nadvladi spretno prikrivajo za ovčjim kožuhom tolerance.
26.3.2012OceniUps!!! 
DarkoStanko, kaže, da zelo podrobno poznaš domačo in tujo zakonodajo na sploh .... Torej veš, da je bil predlog zakona sodoben in izjemno dober, da je nastajal nekaj let, da ga je sooblikovala cela vrsta priznanih strokovnjakov različnih profilov. Da je na referendumu padel, gre zahvala RKC, ki ki je iz ozadja vodila protikampanjo. Zakon pač ni napisan v skladu z pričakovanji in doktrino te ustanove. Pričakujem da bo napovedani "novi družinski zakonik" prepovedoval abortuse ( tudi iz povsem medicinskih razlogov ), spolno zaščito in spolne odnose pred sklenitvijo zakonske zveze, izvenzakonsko rojene otroke trajno označil za brezpravne pankrte, njihove mamice pa za prešuštnice .... Rabimo še zakon ki bo veleval, da je Zemlja ploščata, da je treba staro Anco zaradi coprništva nemudoma zažgati, mlado Agnes pa, ker se nekomu ni vdala, zvezano vreči v reko.... Tako radi se primerjamo z evropskimi državami. Za vzgled bi nam v tem primeru lahko bila Velika Britanija. Ja, samo pozabil sem, da je tam " uradna" anglikanska in ne rimokatoliška cerkev ....
26.3.2012Ocenidelavec 
Delavcem vzamejo delovna mesta, dijakom štipendije, penzionistom dajejo najnižje pokojnine, vzamejo vedno najrevnejšim. Pa naj bi mi odločali o tem, za kar so plačani IZVOLJENCI in PRIVILIGIRANCI. Vse je gnilo, vdeželi Krajnski, pa si zatiskate oči in blatite eden drugega.V državi plačujemo 274 komisijam in "delovnim telesom" (ki so sami sebi namen) za to imamo denar, pa ne naredijo NIČ. Imamo sodišča, ki obsojajo reveže, bogatim delijo pravice in jih za nobeno še tako hudo kaznivo dejanje ne obsodijo........ Hvala za takšno domovino!
26.3.2012OceniZA 
DarkoStanko (in tebi podobni): ti si brezupen primer, s katerim se resnično ne izplača diskutirati. Ostalo je navedel "Ups!!!". Ni več kaj dodati. Dolina šentflorianska z znanim in očitno uspešnim pastirjem. Res žalostno.
26.3.2012OceniNeverjetno 
Mrzim Cerkev, nikoli jim nisem ničesar dal, niti jim ne mislim. So mi pa posredno oni vzeli. Veliko! Ampak , sem pa tudi PROTI zakoniku. Preprostoumni iz opcije ZA pa sedaj trobite, da sem eden tistih, ki jih je zmanipulirala RKC. Se sploh zavedate, kaj trobezljate? Kup kolegov imam, ki so tako kot jaz ateisti, pa so bili proti. Kaj pa sedaj? Vam možgančki ne dopustijo pomisliti, da niso vsi ljudje taki, kot vam jih je naslikal vaš politični lider? Pa vi meni o opranih glavah? Ljudje, ki poznate samo ZA in PROTI, pa nobene nianse vmes? Ojej, ojej, kako "preprost" je postal svet... Prenehajte biti lutke in vklopite SVOJE možgane, pa dopustite RAZLIČNOST. Bo šlo, ali ste že preveč zapečeni, enoumni "tolerantneži"?
27.3.2012OceniDarko Stanko 
Strinjam se z vsemi komentarji ki ste jih napisali za mano. Ampak vseeno še enkrat : z zakonom se v splošnem strinjam (čeprav ga nisem bral v detalje) koliko veliko slabših in tudi škodljivejših zakonov so će sprejeli (brez referenduma) ampak v tega so hoteli vriniti nekaj, kar pa nam večini ne diši !!! Osebno nimam nič proti istospolno usmerjenim - dokler javno ne zahtevajo neke dodatne pravice, izenačenje z drugimi, vsesplopšno razumevanje ..... pač to je posebna skupina, ki so se tako pač iz kateregakoli razloga tako odločili - ampak ni treba da z tem posiljujejo še nas ostale in učijo naše otroke da je to čisto normalno in da ni nič naroobe, če bodo sedaj videli dva očka kako se imata rada v javnosti, kako skupaj vozita voziček .......... NE in še enkrat NE !!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava