posavje

Darija Štraus Trunk na čelo sklada Nek

29.3.2012 | 17:10 | STA, J. A.

Nuklearna elektrarna Krško (Foto: A. K., arhiv DL)

Nuklearna elektrarna Krško (Foto: A. K., arhiv DL)

Krško, Ljubljana - Vlada je danes za direktorico Sklada za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in odlaganja radioaktivnih odpadkov iz nuklearke imenovala Darijo Štraus Trunk. Štiriletni mandat ji bo začel teči s 1. aprilom, zamenjala pa bo Aleksandro Špiler, od lanskega marca v.d. direktorice sklada.

Darija Štraus Trunk je diplomirana ekonomistka, ki je svoje delovne izkušnje začela nabirati leta 1993 kot direktorica v podjetju Inter mak, kasneje se je zaposlila v Zavarovalnici Triglav, najprej kot referentka za cenitev in likvidacijo škod, nato kot vodja odseka za transportna zavarovanja, leta 2001 je prevzela vodenje A golfa iz Podčetrtka, od leta 2004 je zaposlena v Banki Celje kot poslovna svetovalka za nedepozitne investicijske produkte.

Upravni odbor sklada je razpis za direktorja sklada prvič objavil že junija 2010, saj se je dotedanjemu direktorju sklada Janku Strašku iztekel mandat. A takrat na razpisu niso izbrali nobenega od prijavljenih kandidatov, zato so ga sklenili ponoviti: najprej oktobra 2010 in zatem še konec letošnjega januarja.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava