Prvi humanitarni tek

30.3.2012 | 16:40

Po današnjem prvem teku, s katerega je fotografija, bodo tako humanitarno prireditev v cerkljanski vojašnici pripravljali poslej vsako leto. (Foto: M. L.)

Po današnjem prvem teku, s katerega je fotografija, bodo tako humanitarno prireditev v cerkljanski vojašnici pripravljali poslej vsako leto. (Foto: M. L.)

Cerklje ob Krki - Danes je v vojašnici Cerklje ob Krki potekal 1. humanitarni tek BRZOL Koraki sreče 2012, ki ga je organizirala Brigada zračne obrambe in letalstva (BRZOL) v sodelovanju s športno humanitarnim društvom Vztrajaj – NEVER GIVE UP. Na dveh progah, 4- in 10-kilometrski, je teklo približno 600 udeležencev. Tekače je na startu pozdravil tudi poveljnik BRZOL podpolkovnik Jani Topolovec. Izrazil je veselje nad velikim številom udeležencev prireditve. Dejal je, da so tek poimenovali Koraki sreče.

»Zakaj koraki sreče? Sreča in steklo – kako krhko je oboje,« je rekel in dodal, da sreče ne moremo držati pri sebi »s trdo roko«. Sreča po njegovem lahko hitro mine. Zato po njegovem tudi s tako prireditvijo pomagajo drugim, da bi se jih dotaknila sreča.

Matej Markovič.

Matej Markovič.

Polovico danes zbranega denarja bodo izročili vojaku Slovenske vojske, ki se je pred leti med opravljanjem službenih obveznosti kot sovoznik hudo poškodoval.

Podpolkovnik Jani Topolovec.

Podpolkovnik Jani Topolovec.

Preostali denar bodo dali fantu Lenartu, učencu 1. razreda, ki ima Duchennovo mišično distrofijo. »Ne pomagamo samo tema dvema. Sporočamo, da vojska ima srce,« nam je o prireditvi med drugim rekel Matej Markovič, predsednik Športno humanitarnega društva Vztrajaj – NEVER GIVE UP. »Gre za udeležbo na prireditvi – preteči ali prehoditi. Udeleženci lahko tudi samo pridejo sem in donirajo.«

Na današnjem teku so s prostovoljnimi prispevki zbrali 2.932 evrov.

»Sprva smo mislili organizirati tek samo v okviru Slovenske vojske. Ker je bilo zanimanje veliko, smo ga razširili in je tako namenjen tudi okoliškim prebivalcem,« je pojasnil stotnik Gregor Hribar.

Med udeleženci, ki so pretekli 10-kilometrsko progo, je bil tudi Peter Pavlovič iz Velikega Mraševega. »Tečem dosti. Iščem priložnosti, da grem na kak tak tek. Proga je bila dobra, tek je bil lep. In še nekaj dobrega smo naredili,« je rekel Peter.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava