FOTO: Na srečanju Igraj kolce je nastopilo več kot 240 otrok

6.4.2012 | 10:10

Foto: R. Vlašič

Črnomelj - Včeraj je JSKD Črnomelj v tukajšnjem kulturnem domu pripravil že 29. srečanje otroških folklornih skupin – Igraj kolce 2012. V dvorani je bila tudi Aleksandra Petrovič, ki je srečanje strokovno spremljala in ocenila. Vodi mlajšo in starejšo otroško FS FD Rožmarin, od leta 2006 pa je tudi članica Akademske FS Študent v Mariboru in redna udeleženka izobraževanj, ki jih pripravlja JSKD.

Na srečanju, ki ga je povezoval Jaka Birkelbach, se je predstavilo 10 otroških folklornih skupin iz Bele krajine in Dolenjske, skupno okrog 240 otrok. Občinstvu so osvežili spomin na stare čase, na skoraj pozabljene igre in veselo otroštvo.

Pred nabito polno dvorano črnomaljskega kulturnega doma so nastopile skupine OFS OŠ Loka Črnomelj, OFS OŠ Podzemelj, OFS Sonček - OŠ Mirana Jarca Črnomelj, Folklorni krožek Suhor, OFS OŠ Dolenjske Toplice, Viniški pastirčki - OŠ Vinica, Otroška FS Dragatuš, OFS OŠ Loka Črnomelj, podružnična šola Adlešiči, OFS Oš Mirana Jarca Črnomelj in OFS OŠ Semič. Vsi mladi folkloristi so se predstavili s svežimi odrskimi postavitvami, stare običaje so obujali na nove, zanimive načine.

Tekst in foto: Rudi Vlašič

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava