FOTO: Metličani so spet zavirali kolo

9.4.2012 | 19:15

Metlika - Folklorna skupina Ivan Navratil Metlika je v popoldanskih urah na vuzemski ponedeljek na Trgu svobode tudi letos zavirala kolo. Gre za velikonočni običaj, ki je značilen za Metliko. O njem je že v devetnajstem stoletju pisal zapisovalec ljudskih običajev, domačin Ivan Navratil, kasneje pa tudi France Marolt.

Najprej je zbranim zaigrala Mestna godba Metlika, nato pa se je s svojim programom predstavila FS Semiška ohcet. Za njimi se je prvič predstavila otroška skupina FS Ivan Navratil, program pa je zaključila odrasla skupina FS Ivan Navratil, ki je na koncu v kolo povabila tudi vse prisotne obiskovalce. Program je duhovito povezoval letošnji dobitnik Ganglove plakete Matjaž Rus. Tudi tokrat se je na trgu zbralo več kot petsto gledalcev, med katerimi je bilo veliko Metličanov, ki živijo drugje in med prazniki pridejo domov.

Navratilovci so v preteklosti kolo že zavirali kolo po dežju in snegu, tokrat pa je bilo staro metliško mestno jedro obsijano s soncem. Kot zanimivost naj še povemo, da so metliški folklorniki vuzemski ponedeljek vzeli za svoj dan in neuradni praznik skupine. Več v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Tekst in foto: R. V.

Galerija

Komentarji (2)

11.4.2012OcenišTEUC 
zbralo se je 500 ljudii ????! kdo zdaj tukaj koga j....
19.4.2012OceniMuki 
Ma škoda, da niso napisali, da se jih je zbralo 5000 - to bi bila čisto vlaška (oziroma sedaj že metliška) ocena, saj je vseeno, ali pošteno številko pomnožiš s 5x ali 50x, glavno da narediš vtis.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava