kronika

Novomeški policisti prijeli izsiljevalce

10.4.2012 | 16:00 | I. V.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Zgodilo se je sredi marca, ko je za zdaj še neznana osumljenka oškodovanca s pretvezo zvabila v stanovanje in ga omamila z neznano snovjo, nekaj dni kasneje pa ga je poklical 36-letni osumljenec z območja Kočevja, ki mu je kasneje ob srečanju izročil fotografije, ki kažejo na spolni odnos med oškodovancem in neznano žensko. Osumljenec je v zameno za fotografije od oškodovanca zahteval 50.000 evrov, kasneje pa so ga izsiljevali tudi ostali osumljenci.

Med preiskavo so kriminalisti ugotovili, da so se, da bi izsiljevali, združili 38-letni moški iz Črnomlja, 36-letna ženska iz Novega mesta, 36-letni moški iz Kočevja, 37-letni moški iz Bosne in Hercegovine in še neznana storilka, ki so si pri izsiljevanju vloge razdelili.

Novomeški in ljubljanski kriminalisti so tri osumljence prijeli 28. marca na parkirnem prostoru v okolici Grosuplja. Na podlagi odredbe sodišča so opravili hišne preiskave in zasegli dokazno gradivo. K preiskovalnemu sodniku privedli tri osumljence, preiskovalni sodnik pa je zoper dva odredil pripor.

Zvočni zapisi

Alenka Drenik s PU Novo mesto o načinu dela izsiljevalcev

‹ nazaj

Komentarji (3)

10.4.2012Oceniprim 
Ja potem pa zaupaj še kaki ženski,....
10.4.2012Oceniprekmurskipregovor 
Dopoldne ne zaupaj nikomur, popoldne pa niti samemu sebi !
10.4.2012Ocenikrizantema 
Takšne novice prinašajo veselje, saj kot kaže, se bodo cigani delno sami med seboj zreducirali in spravili v red.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava