kronika

Prijeli 20-letnega preprodajalca drog

19.4.2012 | 11:25 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Policiste na novomeškem OKC je včeraj 4 okoli 4. ure občan obvestil, da neznanci na parkirnem prostoru na Senovem iz tovornih vozil kradejo gorivo. Sporočil je tudi podatke o vozilu, s katerim so storilci pobegnili, in smer bega. O tatvini so bili obveščeni sevniški in krški policisti, ki so osumljence nekaj pred 6. uro prijeli v Krškem. Zasegli so jim vozilo in ukradene predmete ter jih pridržali. 22-letnika, 18-letnika in mladoletnika iz Hrastnika bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Med hišno preiskavo našli še več droge

S PU Novo mesto danes še poročajo, da so novomeški policisti v torek v večernih urah na Ljubljanski cesti med preprodajo droge zalotili 20-letnega preprodajalca. Zasegli so mu prepovedano drogo in mu odvzeli prostost. Pridobili so odredbo sodišča in včeraj na naslovu bivanja osumljenca opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli še okoli 40 gramov prepovedane droge in digitalno tehtnico. 20-letika bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja prepovedane proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Kradli orodje...

Z gradbišča v okolici Sevnice je nekdo ukradel udarno kladivo in okoli 50 litrov goriva. Škode je za okoli 4000 evrov.

... gorivo...

Na gradbišču v Mirni Peči pa je nekdo vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil okoli 500 litrov goriva.

... in baker

Oškodovanka je krške policiste obvestila, da je v preteklem tednu nekdo v okolici Krškega z vikenda demontiral in odnesel okoli 10 metrov bakrenih žlebov in 10 metrov bakrenih cevi. Škode je za okoli 300 evrov.

Ponarejeni dokumenti

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so včeraj nekaj pred 9. uro med opravljanjem nalog mejne kontrole ugotovili, da 23-letni državljan Makedonije, ki je vozil osebni avtomobil švicarskih registrskih tablic, uporablja ponarejeno makedonsko vozniško dovoljenje. Tujcu so odvzeli prostost, o ugotovitvah so seznanili pristojno tožilstvo.

Serija prekrškov

Novomeški policisti so včeraj med kontrolo prometa v Mačkovcu ustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila volkswagen polo. Med postopkom so ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da vozi neregistriran osebni avtomobil in da so na vozilu nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu avtomobilu. Ugotovili so tudi, da je sodišče za kršitelja odredilo privedbo v zapore zaradi prestajanja kazni uklonilnega zapora. Odvzeli so mu prostost in ga predali pravosodnim organom. Osebni avtomobil so zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pijan po avtocesti

Novomeški prometniki so v minuli noči med kontrolo prometa na avtocesti ustavili 31-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramaalkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava