Izlet nagradili na filmskem festivalu v Nashvillu

30.4.2012 | 08:10

Režiser Nejc Gazvoda (v ospredju) in ekipa mladih igralcev  so prejeli že več domačih in tujih nagrad za prvenec Izlet. (Foto: arhiv DL)

Režiser Nejc Gazvoda (v ospredju) in ekipa mladih igralcev so prejeli že več domačih in tujih nagrad za prvenec Izlet. (Foto: arhiv DL)

Novo mesto - Izlet, prvenec novomeškega režiserja Nejca Gazvode, je navdušil žirijo na nedavno končanem 43. filmskem festivalu v Nashvillu v ZDA. V kategoriji debitantskih filmov je žirija, ki ji je predsedoval igralec Michael Chieffo (Disclosure, Crimson Tide, L.A. Confidential idr.), v njej pa sta sodelovala še igralka Beth Grant, ki je zaigrala v letošnjem, z oskarjem za najboljši film nagrajenim filmom Umetnik (ter v filmih Ni prostora za starce, Rainman, Hitrost,..), in Joe Pacheco, priznani direktor fotografije (nominacija za emmy), filmu Izlet podelila Nagrado žirije za najboljši film.

Kot so še sporočili iz filmske ekipe, je Izlet žirijo tako očaral, da je za najboljšo moško vlogo nagradila Jureta Henigmana, za najboljšo žensko vlogo Nino Rakovec, podelila pa je še posebno nagrado žirije za celotno igralsko zasedbo.

Gre za prve mednarodne filmske nagrade mladih igralcev, film, ki bo od 10. maja tudi v redni kino distribuciji na Hrvaškem, pa si jih je v tujini prislužil že sedem, so še navedli v sporočilu za javnost.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava