dolenjska

Trebanjske smeti začeli voziti v Kočevje

30.4.2012 | 11:40 | J. A.

Ilustrativna fotografija (Foto: J. A., arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: J. A., arhiv DL)

Trebnje - Komunala Trebnje  in župani občin Trebnje, Mirna, Šentrupert in Mokronog - Trebelno so se dogovorili, da bodo odpadke iz omenjenih občin začasno vozili na kočevsko deponijo Mozelj. Kot smo že poročali, so se v Trebnjem odločili, da bodo spoštovali odločbo okoljskega inšpektorata, ki je prepovedal odlaganje smeti na deponijo Globoko, ki nima okoljevarstvenega dovoljenja.

Direktor Komunale Trebnje Stanko Tomšič je povedal, da odpadke zdaj vozijo v zbirni center na Globokem, kjer jih bodo preložili v 30 kubičnih metrov velike zabojnike, pogodbeni izvajalec pa jih bo odpeljal v Kočevje.

"Ocenjujemo, da bomo v dveh mesecih odložili okoli 300 ton odpadkov, za tono odloženih odpadkov bomo plačali okoli 120 evrov. Prevoz in odlaganje na drugem odlagališču nam bosta povzročila za okoli 50.000 evrov stroškov," je pojasnil Tomšič in dodal, da tisti teden, ko niso odvažali smeti, večjih težav ni bilo, prejšnji teden so pobrali kosovne odpadke, redno so odvažali embalažo in odpeljali tudi preostanke komunalnih odpadkov pri šolah, vrtcih in domu starejših občanov.

Po naših podatkih deponija v Kočevju v tem trenutku nima okoljevarstvenega dovoljenja, a Tomšič je pojasnil, da tudi nima prepovedi, da tam ne bi smeli odlagati smeti.

Na trebanjski komunali so se zavezali, da bodo do 19. maja dopolnili vlogo za pridobitev novega okoljevarstvenega dovoljenja, Agencija RS za okolje pa naj bi o njej odločila v roku enega meseca. 

‹ nazaj

Komentarji (8)

30.4.2012Oceniajtim76 
Država zapira odlagališča najeb... pa mi uporabniki. Naj se že enkrat država odloči, kako bomo z odpadki v bodoče, pa naj že enkrat prevzame odločitev v svoje roke in določi lokacijo za sežigalnico. Na komunali pa imajo na žalost nepotrebne stroške.
30.4.2012Ocenidarko 
Pred občino jih naj stresajo, saj je Kastelc vse zafural. Novo deponijo so zaprli, ko da bi zaprli novo hišo. Nesposoben Kastelc je tri leta jeclal po Ljubljan in po Globokem, vlak je pa odpelal, pa pa, pa pa... Trebancelni, vam kar privoščim tega nesposobneža, če ne znate kaj bolj pametnega izvolt.
30.4.2012Ocenipolde 
darko, se strinjam...Kastelica ni danes nikjer... na teren je pa inšpektorja poslal... me prav zanima kaj bo....
30.4.2012Ocenibiba 
Kastelic, Kastelic, Kastelic vsega je kriv Kastelic, a mogoče kdo vid še koga druzga?? Kdo je bil na komunali in urejal te stvari??? Ni bil sam Kastelc in ne mečte vse v isti koš. Vsi samo ugibamo kdo je kriv, da bi pa kaj za to naredili ni pa nič. To se vleče že 4 leta a ni to sramotno, za komunalo, Trebnje, Slovenijo da ni sposobna tega uredit halo naj odrejo sežigalnico in nova delovna mesta, pa boo vsi zadovoljni !!!
1.5.2012OceniFrance 
Da ti jaz povem biba. Kastelc je glavni in največi krivec. Saj nič ne ve in nič ne zna.
1.5.2012Ocenipolde 
France, zna zna, samo zase ;) in svoje pajdaše :)...
1.5.2012Ocenitito 
19 mil. evrov so zajebali levičarji in Drot, ker so v občinskem svetu glasovali proti projektu , ki ga je podprlo 20 občin. Trebnje bi imelo tovarno za predelavo odpadkov iz evropskih sredstev in so zavirači zajebali, ker so bli fovš da bi Kastelcu ratal še en projekt. Danes bi bil že zgrajen, kot je na Koroškem.
1.5.2012OceniUps!!! 
Predvsem bi se strinjal z "ajtim-om 76". Krivec je država. Za silni denar, ki so ga za sedaj zaprta, formalno neuporabna odlagališča namenile slovenske občine, bi v državi zgradili vsaj eno pošteno sortirnico s sežigališčem. Po izkušnjah Švicarjev bi bilo sortiranje(s kasnejšo prodajo surovin) in sežiganjem preostalih odpadkov celo nekaj dobička! Tako pa ....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava