kronika

Huda delovna nesreča. Motoristka povzročila nesrečo

30.4.2012 | 14:55 | M. M.

ilustratitvna slika (Foto: arhiv DL)

ilustratitvna slika (Foto: arhiv DL)

Tudi na območju ljubljanske policijske uprave so imeli čez praznike precej dela, tako kot policisti PU Novo mesto. Policisti poročajo o delovni nesreči v gozdu na območju Kočevske Reke. V gozdu med naseljem Koče in Strmcem so delavci minuli četrtek dopoldne opravljali gozdarska dela. Med podiranjem drevesa pa je drevo padlo na 24-letnega delavca.

24-letnik je bil hudo telesno poškodovan in so ga s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Do sedaj zbrana obvestila policistov ne kažejo na znake kaznivega dejanja, o nesreči so obvestili tudi delovnega inšpektorja.

Ropala mladoletnike

V petek nekaj pred 4. uro so policisti PP Ljubljana Center prijeli 20- in 21-letnika iz okolice Cerknice, osumljena kaznivega dejanja ropa. Mladoletna oškodovanca sta na Čopovi ulici v Ljubljani čakala na avtobus, ko sta do njiju pristopila osumljena ter s silo in grožnjami od njiju zahtevala gotovino in telefon. Pri tem sta jima proti njuni volji pregledala oblačila. Ukradla sta nekaj evrov gotovine. Dejanje sta opazila policista, ki sta takoj oba osumljena prijela.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta osumljena v isti noči, in sicer okoli 23. ure na Trgu republike oropala še enega mladoletnika, ukradla sta mu Ipod in mobilni telefon, ter ga oškodovala za okoli 300 evrov.

Zoper oba osumljena bodo policisti zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivih dejanj ropa na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Motoristka in potnica huje poškodovani

Prav tako v petek nekaj po 14. uri so bili organi pregona obveščeni še o prometni nesreči v kraju Žlebič. 51-letna voznica neregistriranega motornega kolesa znamke Kawasaki je vozila po regionalni cesti iz smeri Sodražice do križišča z glavno cesto Ribnica - Ljubljana v naselju Žlebič. V križišče je zapeljala, ko je po prednosti glavni cesti iz smeri Ortneka proti Ribnici pripeljal 26-letni voznik golfa. Slednji je v tem času vlekel še enega golfa, ki ga je upravljal 19-letnik (vozilo je bilo v okvari). 51-letna motoristka je trčila v prvo vozilo, nato pa skupaj s 24-letno potnico padla po vozišču. Obe sta se v nesreči hudo poškodovali in so ju reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava