kronika

Nesreče povzročali pijani vozniki. Verižno trčenje motoristov

30.4.2012 | 12:40 | M. M.

Nesreči v Ločni je sredi dneva povzročil pijani voznik. (Foto: Andrej Matič, arhiv DL)

Nesreči v Ločni je sredi dneva povzročil pijani voznik. (Foto: Andrej Matič, arhiv DL)

Nesreče povzročali pijani vozniki. Verižno trčenje motoristov

Kot smo poročali, so imeli kljub praznikom in stavki policisti na območju Dolenjske, Bele krajine in Posavja veliko dela, od četrtka so posredovali v 165 nujnih primerih. Da so pridržali kar nekaj nasilnežev, smo že objavili, spodaj so navedene še zabeležene prometne nesreče.

Trčil v kolesarja

V četrtek nekaj po 11. uri se je zgodila prometna nesreča v Krškem. Policisti so ugotovili, da je 18-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost kolesarju in trčil vanj. 47-letnega kolesarja, ki se je v nesreči lažje poškodoval, so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Nesreča v Ločni: kriv bo pijani voznik

Istega dne okoli 13. ure so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči v križišču v Ločni, kjer je 39-letni voznik osebnega avtomobila trčil v vozilo 46-letne voznice, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo zaradi izsiljevanja prednosti povzročil 39-letnik, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,72 miligrama alkohola. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Izsilila prednost mopedistu

Okoli 15. ure so bili krški policisti obveščeni, da se je zgodila prometna nesreča v križišču v Leskovcu pri Krškem. Opravili so ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je 33-letna voznica osebnega avtomobila v križišču zaradi izsiljevanja prednosti trčila v mopedista. Poškodovanega 37-letnega mopedista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Pijan zapeljal s ceste

V petek nekaj po polnoči se je zgodila prometna nesreča v bližini železniške postaje Bršljin. 21-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal je s ceste in se prevrnil. Voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,92 miligrama alkohola. Poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Motorist padel

Prav tako na praznični petek okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča na regionalni cesti pri Laščah. Policisti so ugotovili, da je 51-letni voznik motornega kolesa Suzuki GSK R zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku izgubil nadzor nad motorjem in padel. Lažje poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Verižno trčenje motoristov

Krški policisti so bili istega dne nekaj pred 17. uro obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh motoristov v Velikem Podlogu. Opravili so ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je 23-letni motorist zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v 37-letnega motorista, ki je vozil pred njim. Za njima je z neprilagojeno hitrostjo pripeljal še 26-letni motorist, ki je kljub zaviranju izgubil nadzor nad motorjem, padel in trčil v 37-letnega motorista. Poškodovanega 26-letnega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Pijan trčil v ograjo

Okoli 22. ure so bili krški policisti obveščeni o prometni nesreči v Krškem, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa vozila so policisti izsledili pobeglega 23-letnega povzročitelja nesreče. V litru izdihanega zraka je imel 0,72 miligrama alkohola.

Nesreča kolesarke

V soboto nekaj po 18. uri so črnomaljski policisti obravnavali prometno nesrečo med Tribučami in Bojanci. 22-letna kolesarka je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubila nadzor nad kolesom, padla in se lažje poškodovala.

Prespala v treznilnici

Črnomaljski policisti so v četrtek popoldan med kontrolo prometa na območju Semiča ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 1,11 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Sevniški policisti so v minuli noči v Sevnici ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,93 miligrama alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje.

Zasegli mazdo

V petek okoli 8. ure je na mejni prehod Metlika, na izstop iz države pripeljal 38-letni voznik osebnega avtomobila mazda. Policisti so med opravljanjem mejne kontrole ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj se mu na podlagi odločbe sodišča izvršuje sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Avtomobil so začasno zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Mladoletnik še dva vrstnika vozil z avtomobilom

Krški policisti so v soboto nekaj pred 7. uro med kontrolo prometa v Leskovcu pri Krškem ustavili mladoletnika, ki je vozil osebni avtomobil. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu seat ibizo začasno zasegli. Kršitelju in mladoletnima potnikoma v vozilu so izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja do uradnih oseb med izvajanjem postopka.

Na meji ostal brez golfa

Včeraj popoldan je na vstop v državo na mejnem prehodu Metlika pripeljal 54-letni voznik osebnega avtomobila golf. Policisti so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj proti njemu poteka sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Avtomobil so začasno zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Pred nami so vnovič praznični dnevi, poskrbimo, da bo čim manj črne kronike!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava