Pred ognjem uspeli rešiti živino

30.4.2012 | 18:45

Požar v Dolenjih Kamencah (Foto: Andrej Matič)

Požar v Dolenjih Kamencah (Foto: Andrej Matič)

Kot smo že poročali, je ob 14.24 v Dolenjih Kamencah v Novem mestu gorelo gospodarsko poslopje, veliko 30X7 metrov. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Kamence in Šmihel pri Novem mestu ter domači so iz hleva rešili živino, na podstrešju pa je seno večinoma zgorelo, prav tako tudi celotno ostrešje.

Gasilci so pred ognjem rešili sosednji gospodarski objekt in stanovanjsko hišo. Vzrok in škoda še nista znana.

Gorelo v gozdu

Ob 13.27 je zagorelo v mešanem gozdu v Ponikvah v občini Brežice. Požar na površini 1500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Velika Dolina, Obrežje in Cerina. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Velika Dolina.

V nesreči poškodovani dve osebi

V Dolnji Težki vodi na cesti Novo mesto―Metlika se je ob 14.37 zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi dve osebni vozili in osebno vozilo s počitniško prikolico. V nesreči sta se poškodovali dve osebi, katere so novomeški reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulatorje in postavili počitniško prikolico na kolesa.

Prevrnjeno vozilo na avtocesti

Zjutraj ob 6.09 pa se je na avtocesti med predorom Leščevje in izvozom Trebnje zahod v smeri Ljubljane prevrnilo osebno vozilo. Gasilci PGD Trebnje so kraju nesreče protipožarno zavarovali, odklopili akumulator in počistili razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Poškodba v gozdu

V Žirovnici v občini Sevnica se je pri delu v gozdu poškodoval občan. Reševalci nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Sevnica so poškodovanega na kraju oskrbeli in prepeljali v celjsko bolnišnico.

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava