"Udariti po finančnih lobijih in zaščititi tovarne kot javno dobro!"

1.5.2012 | 18:55

Tomaž Kumer med govorom.

Planinsko društvo Lisca Sevnica je pripravilo tradicionalno tombolo pri Jurkovi koči.

Številne družine z majhnimi otroki so izkoristile krasen dan za sprehod v naravo in piknik na Lisci.

  Mažorete Društva Trg Sevnica so zaplesale ob spremljavi sevniške godbe.

Lisca - Na prvomajskem srečanju na Lisci, ki ga je pripravila območna organizacija ZSSS Dolenjske, Bele krajine in Posavja je slavnostni govornik Tomaž Kumer, predsednik sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije, dejal, da je globalizacija skozi hiperprodukcijo razvrednotila delo in ustvarjalnosti nadela etiketo stroška.

"Za hiperprodukcijo je potrebna hiperpotrošnja in tu se soočimo sami s sabo. Kaj še hočemo v tej zblazneli ideji, da moramo imeti vse, kar nam ponujajo in postajamo zasvojenci?" je vprašal Kumer in nadaljeval:"Ko se rešimo okov hiperpotrošnje nas čaka sovražnik, ki generira prav vse probleme tega sveta, in to je ogromna premoč kapitala nad delom, ki so se ga polastili finančni imperiji…. Izginjata srednji sloj in socialna država, izginjajo skupne dobrine, kot so šolstvo, zdravstvo, varstvo starostnikov, zdravo okolje in zdrava hrana… Politika se je usmerila v uničevanje sindikata, saj je edini branik pred poniževalnimi reformami, ki naj bi reševale javne finance. Ustaviti moramo te procese in z vso močjo udariti po finančnih lobijih ter zaščititi tovarne kot naše javne dobro!" je pozval Kumer.

Množico je pozdravil še sevniški župan Srečko Ocvirk. V kulturnem programu so sodelovali učenci sevniške osnovne šole Sava Kladnika, sevniški godbeniki, mažorete Društva Trg Sevnica in ŽePZ Azaleja iz Boštanja.

Jutri bo 21. gorski tek na Lisco.

Besedilo in foto: P. P.

Galerija

Komentarji (1)

3.5.2012Ocenijochot mail.com 
čevapčiči srovi, golaž mrzu, ostalo pa vse po starem, razen muzikanti pa vsak let boljš!!!!

Komentiraj prispevek