FOTO: Obudili Novomeški tek

14.5.2012 | 08:00

Na čelu že od začetka - kasnejši zmagovalec Boštjan Hočevar (202) in na koncu drugi Sebastjan Puš (223). (Foto: I. Vidmar)

Ob koncu so se novomeški in sevniški osnovnošolci pomerili še v štafetnih tekih. V vseh kategorijah so zmagale štefete OŠ Grm. (Foto: I. Vidmar)

Novo mesto - Atletski klub Krka in novomeška agencija za šport sta včeraj v nekoliko mrzlem, a suhem vremenu po treh letih premora pripravila Novomeški tek, za katerega je do leta 2009 skrbel atletski klub Portovald. Tokrat se je na Glavnem trgu zbralo 250 ljudi, kot je bila nekoč tradicija pa so ob tej priložnosti za točke delavskih športnih iger nastopili tudi zaposleni v novomeških podjetjih in ustanovah.

Na štartu Novomeškega teka so tokrat prevladovali domači tekači in tako je bilo tudi na koncu, ko sta na najvišjih stopničkah zmagovalnega odra stala člana domačega kluba Boštjan Hočevar, ki je osem kilometrov dolgo progo pretekel v času 26:48:09, in Sebastjan Puš, tretji pa je bil Novomeščan Jernej Breščak. Med ženskami je zmagala 11-letna Karin Gošek iz AK Sevnica. Druga je bila Urška Bajc (AK Krka), tretja pa Tina Dragan (FIT klub Novo mesto).

Vse izide si lahko ogledate na spletni strani Novomeškega teka.

I. V.

Galerija

Komentarji (1)

16.5.2012Ocenirajko 
zmaga 11 letnice med ženskami?ali gre za novo čudežno tekmovalko,ali pa je bila konkurenca smešna?boljše bi bilo če časov tekov sploh ne bi merili.bi ostale tekmovalke imele boljši občutek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava