Predsednik Türk obiskal Dolenjske Toplice

16.5.2012 | 15:00

Topliški župan Jože Muhič je predsedniku države dr. Danilu Türku izročil tudi drobno darilo. (Foto: M. Ž.)

Topliški župan Jože Muhič je predsedniku države dr. Danilu Türku izročil tudi drobno darilo. (Foto: M. Ž.)

Srečanje s svetniki in delavci občinske uprave.

Srečanje s svetniki in delavci občinske uprave.

Dolenjske Toplice - Slovenski predsednik dr. Danilo Türk je danes na obisku v občini Dolenjske Toplice. S svojimi sodelavci – šefinjo kabineta Mojco Seliškar Toš ter svetovalci za gospodarska vprašanja Francijem Perčičem, za obrambne zadeve Ladislavom Lipičem in za odnose z javnostmi Boštjanom Lajovicem – se je najprej srečal s topliškim županom Jožetom Muhičem, nekaterimi občinskimi svetniki in delavci občinske uprave.

Ti so mu med drugim predstavili občino in pomembnejše naložbe, ki so jih že naredili, ki so v teku in največjo, ki jih čaka v naslednjem letu – suhokranjski vodovod. Nato se je predsednik kot prvi podpisal v zlato knjigo Občine Dolenjske Toplice.

Obisk je nadaljeval na Bazi 20 in v Občicah, kjer so mu v Kulturnem centru Društva Kočevarjev staroselcev pripravili lep sprejem. Predsednik Türk se je srečal s predstavniki društva Kočevarjev staroselcev in župani okoliških občin, ob tej priložnosti pa je odprl tudi prostore genske banke starih sadnih sort in skupaj z županom posadil spominsko jablano. Za ureditev prostorov in zasaditev testnega sadovnjaka za zbiranje genskega materiala je društvo uspešno kandidiralo na javnem pozivu Lokalne akcijske skupine Dolenjska in Bela krajina ter pridobilo sredstva Leader, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

M. Ž.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava