Umetniška tržnica se je ukoreninila v drevoredu

20.5.2012 | 10:30

Prva umetniška tržnica je lepo uspela. (Foto: I. Vidmar)

Mojster fotografije Borut Peterlin je fotografiral na star način.

Novo mesto - Včeraj je novomeško društvo Rokoroki v drevoredu ob Rozmanovi cesti pod Novim trgom pripravilo prvo umetniško tržnico oziroma tako imenovani art market, ki ga nameravajo člani društva pod vodstvom Polone Žalec prirejati vse sobote med 9. in 17. uro do zadnjih toplih jesenskih dni.

V društvu Rokoroki so k sodelovanju povabili umetnike in ustvarjalce iz vse Slovenije, na prvi umetniški tržnici pa so prevladovali prodajalci izdelkov umetnostne obrti, tudi slikarji niso manjkali, precej pozornosti pa je s svojimi starimi fotoaparati in fotografiranjem na način, kot so fotografi beležili podobe naših dedkov in prababic, vzbudil priznani novomeški fotograf Borut Peterlin. Mimoidoče so zabavali poulični muzikanti.

"Z umetniško tržnico želimo nekaj dati mestu in meščanom ter obenem ponuditi priložnost umetnikom in drugim ustvarjalcem, da se s svojimi izdelki približajo ljudem in tako tudi kaj prodajo," umetniško tržnico predstavlja Polona Žalec, glasbenica, violinistka in pevka skupine Brencl banda, ki je bila z obiskom prve umetniške tržnice zadovoljna in dodaja, da bi umetniški tržnici radi dodali tudi bolšji trg, organizirali izmenjavo rabljenih oblačil in podobno.

I. V.

Galerija

Komentarji (2)

21.5.2012OceniBil in videl 
Plusi: Lep prostor, kvalitetni razstavljalci. Minusi: Ob sobotah je v tistem delu mesta malo ljudi, po 12 uri pa skoraj nobenega več.
1.6.2012Ocenibranjevka 
Glede minusa: ker tam do sedaj ni bilo ničesar, zaradi česar bi bilo vredno prit! Baje tud ni bilo nekega hudega obiska zemlje v Mačkovcu, dokler niso gor postavili Qulandie ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava