FOTO: Na sevniškem maratonu 247 kolesarjev

27.5.2012 | 18:20

Kolesarje je na startu pozdravila tudi Studenčanka, aktualna cvičkova princesa Tjaša Metelko. Poleg nje sta predsednik KD Sevnica Robert Kosaber in Zvone Košmerl, njegov dolgoletni predhodnik, ki se je tokrat prelevil v moderatorja zelo dobro obiskane prireditve.

Sevnica - V organizaciji Kolesarskega društva Sevnica je danes potekal 17. sevniški kolesarski maraton, na katerem so udeleženci izbirali med dvema trasama. 32-kilometrska trasa malega maratona je potekala od startno-ciljnega mesta na Glavnem trgu v Sevnici do Tržišča in nazaj v Sevnico, kolesarji 64-kilometrskega maratona pa so iz Tržišča nadaljevali pot še preko Mokronoga, Škocjana, Bučke in Studenca.

V gneči na startu je celo ena kolesarka padla, a k sreč brez posledic. Sicer pa je bilo na maratonu le nekaj predrtih zračnic oz. manjših okvar.

Kolesarjenje spada v sklop gibanja Olimpijskega komiteja Slovenije in Združenja športnih zvez in vsi udeleženci (letos jih je bilo kar 247!), ki so prevozili maraton, so skladno z olimpijskim načelom Ni pomembno zmagati, ampak sodelovati – zmagovalci. Zato so vsi prejeli spominsko nagrado in malico v gostilni Vrtovšek.

Naj vendarle omenimo, da je najhitreje – v eni uri in 41 minutah prevozil progo Krčan Andrej Golob, najstarejši udeleženec je bil 83-letni Siegfried Schubert s Sv. Tomaža, najstarejši Posavec, Brežičan Danilo Pečnik, ki tekmuje za KD Šprikla Krško, bo letos dopolnil 82. leto, najmlajši udeleženec – 5-letni Maj Singer iz Šentjurja pri Celju pa je v sončnem vremenu prispel na cilj na dvokolesu z obilno očkovo pomočjo.

82-letni Brežičan Danilo Pečnik kolesari že več kot pol stoletja in je skoraj redni udeleženec sevniškega maratona.

Vrli organizatorji, ki so imeli vrsto zvestih pomagačev, tudi v Društvu kmetic Tržišče, pri katerem so se kolesarji lahko okrepčali s še toplimi rogljiči, vitaminskim napitkom in celo cvičkom, ki dobro uspeva v malkovških goricah, so že povabili na tradicionalni kolesarski gorski skok na Lisco 26. avgusta.

Besedilo in foto: P. Perc

Galerija

Komentarji (2)

27.5.2012OceniCvičk 
Kako gresta pa kolo in cviček skupaj? Vse pa menda ja ni treba delat pod vplivom alkoholnih hlapov ali morda pač? Sevnica se bo kmalu preimenovala v Cvičkonica, če bo šlo tako naprej.
27.5.2012Ocenikris 
A ta Štih nemore nikol čelade nataknit na glavo al kaj ??????

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava