dolenjska

Testno zagnali čistilno napravo na deponiji

6.6.2012 | 10:40 | M. M.

V Leskovcu od konca aprila mešanih komunalnih odpadkov ne odlagajo, ampak jih začasno skladiščijo ne platoju ob deponijskem prostoru. (Foto: T. J.-G., arhiv DL)

V Leskovcu od konca aprila mešanih komunalnih odpadkov ne odlagajo, ampak jih začasno skladiščijo ne platoju ob deponijskem prostoru. (Foto: T. J.-G., arhiv DL)

Novo mesto - Kot smo poročali, so konec maja na Cerodovo deponijo v Leskovcu pripeljali čistilno napravo. Iz družbe so sporočili, da je avstrijski izvajalec Rotreat Abwasserreinigung GmbH s svojimi strokovnjaki omogočil, da je bil testni zagon čistilne naprave že včeraj, torej dan pred načrtovanim današnjim zagonom.

Novomeški Zavod za zdravstveno varstvo bo tako po napovedih vodstva deponije lahko odvzel vzorec izcedne vode že v torek, 12. junija.

»Rezultate analiz lahko po njihovih zagotovilih pričakujemo do ponedeljka, 25. junija. Takoj naslednji dan jih bomo posredovali na Agencijo Republike Slovenije za okolje (ARSO),« je v sporočilu za javnost zapisal direktor Ceroda Alojz Turk in dodal: »Glede na izkušnje iz prakse v zvezi s čiščenjem izcedne vode iz odlagališč za nenevarne odpadke s pomočjo tehnologije reverzne osmoze, bodo rezultati izdelanih analiz očiščene izcedne vode iz Odlagališča Leskovec zadovoljili vsem zakonskim in podzakonskim aktom. Dokument o rezultatih analiz bo tako zadnji dokument, ki ga Arso potrebuje za izdajo okoljevarstvenega dovoljenja za Odlagališče v Leskovcu.«

‹ nazaj

Komentarji (1)

6.6.2012Ocenigabrčan 
Čestitam gospot velecenjeni župan. Kar tako naprej, mi vas podpiramo. Pa obiščite nas še gdaj.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava