kolesarstvo

Blaž Furdi pozitiven na dopinškem testu

12.6.2012 | 09:25 | STA, M. M.

Blaž Furdi (Foto: arhiv DL)

Blaž Furdi (Foto: arhiv DL)

Innsbruck - Vodstvo avstrijske kolesarske ekipe Tirol Cycling Team je zaradi pozitivnega vzorca A na dopinški kontroli začasno suspendiralo svojega slovenskega legionarja Blaža Furdija. Kot poroča avstrijska agencija Apa, so pri 24-letnem Mirnopečanu Furdiju našli sledi amfetaminov.

Kot je pojasnil menedžer ekipe Thomas Pupp, naj bi 24-letni kolesar, trenutno drugi v avstrijskem pokalu, na enem od praznovanj v Sloveniji maja letos ob alkoholu nevede zaužil tudi drogo "speed", le nekaj dni kasneje pa je bil na eni od dirk pozitiven na dopinškem testu.

"Ne vem, kako je lahko nekdo tako neumen, da na ta način ogrozi obetavno kariero in da ne misli na celo ekipo. Kar si je Furdi privoščil ob prostem koncu tedna, se ne da opravičiti," je o nekdanjem kolesarju Adrie Mobila in Save dejal Pupp in imel v mislih tudi letošnjo dirko po Avstriji, kjer bodo slovenskega kolesarja še kako pogrešali.

"Vodstvo ekipe me je obvestilo, da sem imel pozitiven A vzorec na drugi dirki avstrijskega pokala GP Sportland NÖ. Pozitiven naj bi bil na amfetamin. Sam sicer še nisem prejel nobene dokumentacije v povezavi s tem, a vem, da sta bila vzorca, ki so mi ju odvzeli na naslednjih dveh dirkah, negativna. Naredil sem napako, kar priznam, saj sem se teden dni pred dirko, na kateri sem bil pozitiven, udeležil rave partyja, na katerem sem zaužil prepovedano substanco. Dejanje obžalujem, saj nisem pomislil, da bi bil posledično še en teden po tem lahko pozitiven. Opravičujem se vodstvu kluba in sotekmovalcem, saj sem nehote očrnil ime ekipe, ki mi je ponudila priložnost in zaupala vame, s tem, da sem lahko dirkal v njihovem dresu," pa je pozitiven vzorec za Sportal komentiral Furdi.

Furdi bi moral z ekipo Tirol nastopiti tudi na bližajoči se dirki Po Sloveniji.

‹ nazaj

Komentarji (3)

12.6.2012Ocenipametni 
profesionalni športnik na rave party-ju....idiot, ceste naj gre pometat!!
12.6.2012Oceniprepametni 
človek se je malo sprostiu pa je kuj narobe vse.
12.6.2012Ocenijst 
Ti pametni, ne imej neke glupu pripombe! Tudi ti si mlad ali pa si biv mlad pa si se udeleživ pomoje tut kakšne zabece oz. partya. Pob je star 24 let in se mora še znoret! Enkat se živu in meu je prau da se je udeleživ party-a, res da nebi smev zaužiti tega kar je. Drugače pa svaka čast Furdiju! Navijamo še vedno za njega (:

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava