Informacije o tretji razvojni osi iz prve roke

13.6.2012 | 20:00

Informacije o tretji razvojni osi iz prve roke
Informacije o tretji razvojni osi iz prve roke
Informacije o tretji razvojni osi iz prve roke

Semič - Danes so v Semiču predstavili smernice za načrtovanje drugega odseka tretje razvojne osi-južni del od predora pri Malinah do mejnega prehoda v Metliki in do Kanižarice. Kot je povedala semiška županja Polona Kambič, so bile občine pozvane, da dajo smernice k variantam.

Semičane je predvsem zanimalo, kaj je bil razlog, da so odcep pri Prapročah premaknili bolj na desno proti Krvavčjemu Vrhu. Z obrazložitvijo, da bo šlo za manjši poseg v naravo, manjši pa bodo tudi stroški, medtem ko uporabniki ne bodo prikrajšani, so se s spremembo strinjali. Natančnejših informacij o tem, kaj bo trasa pomenila za lastnike parcel, še niso dobili, sicer pa gre šele za začetek umeščanja trase druge faze tretje razvojne osi v prostor. Kot je dejala županja, pa je pomembno, da dobijo informacije iz prve roke. Vse, kar je Semičane zanimalo, jim je razložil Tomaž Willenpart, vodja sektorja za investicije na Direkciji RS za ceste. Javna razgrnitev za drugo fazo pa naj bi bila spomladi 2013.

Predlog je, da bi južni del tretje razvojne osi uvrstili v evropsko cestno omrežje. S tem bi lažje prišli do denarja za gradnjo.

Čez približno tri tedne bo predstavitev trase druge faze tretje razvojne osi-južni del tudi v Črnomlju in Metliki.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentarji (6)

13.6.2012OceniTon 
Ali obstaja potek trase v obliki(recimo v *.pdf), da se jo lahko prikaže na računalniku in ustrezno poveča za ogled posameznih delov trase.
13.6.2012Ocenizvone 
Obstaja, napišite mail in vam pošljem, LP
14.6.2012OceniTon 
zvone, se priporočam na armiksi@yahoo.de
14.6.2012Ocenizvizgo 
Enako bi se priporočal tudi jaz, in sicer na e-mail: zvizgo.zvizgo@gmail.com. Hvala
14.6.2012OceniLeonid 
Tudi na lev.belak@gmail.com
14.6.2012OceniKati 
Kaj pa ce bi ga objavili na website in pripisete naslov? Se pa tudi sama priporocam vnaprej vam lepa hvala zvone. kataros@gmail.com

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava