namig za premik

10. Anini glasbeni večeri: Eva Drolc (oboa), Andreja Marčun (flavta) in Nika Tkalec (klavir), cerkev sv. Ane

21.9.2012 | 19:00

Kulturno društvo Leskovec in Župnija Leskovec

vas prijazno vabita na

10. Anine glasbene večere,

ki se bodo tudi tokrat od julija do septembra

odvijali v cerkvi sv. Ane v Leskovcu.

Cerkev sv. Ane je ob koncu tisočletja doživela veliko obnovo, po kateri je priljubljena romarska cerkvica zažarela v čudoviti podobi. Izredna akustičnost pa ji dodaja še posebno vrednost. Prav slednje pa je bilo vzgib za dodatno vsebino. Tako bo ideja o koncertih klasične glasbe, to poletje bogato obrodila že desetič.

Gostje Aninih glasbenih večerov so mladi, nadarjeni glasbeniki, ki na tekmovanjih doma in v tujini posegajo po najvišjih mestih. Večinoma so to dijaki srednjih glasbenih šol in študentje akademij za glasbo, ki nastopajo kot solisti, ob spremljavi ali pa kot komorni sestavi. Spogledujemo pa se tudi z uspešnimi glasbeniki, ki kot solisti nastopajo v orkestrih in opernih hišah, priznanih v domovini in po svetu.

Doslej se je o okviru tega projekta odvilo 36 koncertov, na katerih je sodelovalo več kot 160 glasbenikov. Z veseljem se pohvalimo, da so bili naši gostje med mnogimi tudi zveneča imena kot so Nuška Drašček, Tilen Artač, Anja Gaberc, Mihaela Komočar, letošnji nagrajenec prešernovega sklada, trobentač Franc Kosem, in nenazadnje vse bolj priljubljeni svetovno znani violončelist Luka Šulić.

‹ nazaj