Smodiš si želi v Krko, še najraje za pisalno mizo

11.7.2012 | 13:55

Matjaž najverjetneje končuje pot poklicnega športnika, a možnost za vrnitev pod obroče vendarle noče povsem izključiti. (Foto: B. B.)

Čatež - Povabilu Matjaža Smodiša na že tradicionalni košarkarski kamp v Termah Čatež se je odzvalo veliko novinarjev, ki pa dokončnega odgovora, ali bo Matjaž nadaljeval svojo kariero ali ne, tudi tokrat niso dobili.

Kako bo naprej, v resnici ne ve niti sam Smodiš. »Po operaciji hrbta je bilo vse skupaj prava agonija in normalno je, da v takih okoliščinah razmišljam o zaključku kariere. Po drugi strani me žene adrenalin in motiv, da mlajšim dokažem, da z mano še ni konec. A doslej se nisem pogovarjal še z nikomer, nihče me ni klical, z nikomer nisem v stiku. Moja velika želja je, da bi kariero na tak ali drugačen način nadaljeval v Krki, a zaenkrat tudi z Novomeščani nimam nobenega kontakta.«

A bolj kot pod koši ali celo na klopi, se Smodiš vidi v vlogi športnega funkcionarja. Vrnitve na parket nekoč najboljši evropski krilni center ni dokončno izključil, o trenerski karieri pa za zdaj noče niti slišati.

B. B.

Komentarji (1)

11.7.2012Oceniopazka 
Predvsem glej na svoje zdravje, Matjaž. Ko kariera mine, te prej ko slej, pozabijo. Taka je pač usoda večine športnikov. V zadjem času, to lahko opaziš že sam.

Komentiraj prispevek