kronika

Vlamljali v svečomat, podjetja, hiše. Usoden padec s strehe.

16.7.2012 | 13:55 | T. J. G.

Vlamljali v svečomat, podjetja, hiše. Usoden padec s strehe.

Na pokopališču v Mirni Peči je v noči na petek nekdo vlomil v svečomat. Ukradel je nekaj gotovine in sveč ter poškodoval svečomat. Škode je za okoli 2000 evrov.

V isti noči je v Trebnjem neznanec vlomil v ograjen prostor podjetja in ukradel 12 železnih ročic in 50 palet. Podjetje je oškodoval za okoli 1.600 evrov.

V Semiču je med 14. in 15. julijem nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil televizijski pretvornik in oblačila.

Usoden padec s strehe

V petek okoli 20. ure so bili o nesreči pri delu obveščeni metliški policisti. 58-letni moški, ki je pomagal pri prekrivanju strehe, je padel z ostrešja z višine okoli 4,5 metrov. Med prevozom v bolnišnico je moški umrl. Policisti bodo po prejemu izsledkov sanitarne obdukcije o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Napihal 1,8 promila

Krški policisti so v soboto nekaj pred 15. uro med kontrolo prometa v Krškem ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. Kršitelj je napihal 1,8 promila alkohola. Med postopkom so ugotovili, da se kršitelju izvršuje sankcija prepovedi vožnje motornega vozila. Volkswagen passat so mu začasno zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Petko zasegli

V soboto popoldan so na lokalni cesti pri Žadovinku ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je vozil neregistriran osebni avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Renault 5 so zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Trčil v drug avto

V petek okoli 14. ure se je zgodila prometna nesreča pri Drnovem. 38-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v vozilo drugega voznika. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligrama alkohola (po starem 1,6 promila).

Tudi drugi so pihali

Krški policisti so v petek okoli 23. ure v Krškem ustavili 37-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,58 miligrama alkohola.

33-letni kršitelj, ki so ga policisti ustavili v soboto popoldan na območju Dolenjskih Toplic, je imel v litru izdihanega zraka 0,78 miligrama alkohola (po starem 1,6 promila). Kasneje so v naselju Potok ustavili 65-letnega voznika. V litru izdihanega zraka je imel 1,03 miligrama alkohola. V noči na nedeljo so v Krškem ustavili 30-letnega voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligrama alkohola.

Brežiški policisti so v nedeljo popoldan na Bizeljskem odredili preizkus 57-letnemu vozniku. Alkotest je pokazal 0,80 miligrama alkohola. Sevniški policisti so v nedeljo okoli 20. ure zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus 44-letni voznici. V litru izdihanega zraka je imela 1,16 miligrama alkohola.

S 161 km/h na uro

Policisti so v petek okoli 19. ure izvajali meritve hitrosti na območju Brežic. Na delu ceste, kjer je hitrost s prometnim znakom omejena na 80 km/h, so pri vozniku osebnega avtomobila Audi izmerili hitrost 161 km/h. 57-letnega državljana Avstrije so z obdolžilnim predlogom predali v postopek pristojnemu sodišču.

Vlomil v avto

V bližini gozda na območju Krškega je v petek popoldan nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil dokumente.

V gozdu v okolici Šentjerneja je v soboto popoldan nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico z gotovino in mobilnim telefonom. Lastnik ocenjuje škodo na okoli 1000 evrov. V okolici Krškega je v soboto popoldan neznanec vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil denarnico z gotovino, bančnimi karticami in dokumenti.

Vlomili v pet poslovnih prostorov

Minuli konec tedna je bilo vlomljeno v pet poslovnih prostorov na območju Dolenjskih Toplic, Novega mesta, Krškega in Šentjerneja. Storilci so odtujili gotovino, tobačne izdelke, gostinski inventar, alkoholne pijače, televizijski sprejemnik in tehnične predmete. Oškodovanci ocenjujejo škodo na okoli 5000 evrov.

In v hiše

Med 12. in 13. julijem je iz stanovanjske hiše v Novem mestu neznanec odtujil dva prenosna računalnika, fotografski aparat, igralno konzolo in alkoholne pijače. Oškodovanec ocenjuje škodo na okoli 1000 evrov.

Z gradbišča v Krškem je nekdo med 12. in 14. julijem odtujil premični gradbeni oder. Škode je za okoli 2000 evrov.

Izkoristili nepazljivost

Na dvorišče stanovanjske hiše na območju Dolenjskih Toplic se je v soboto dopoldan z osebnim avtomobilom pripeljalo več neznancev, ki so oškodovanko prosili za vodo. Ko je odšla v kuhinjo, so izkoristili njeno odsotnost in iz spalnice odtujili več kot 800 evrov.

Ob žlebe

V vinorodnem okolišu v okolici Novega mesa je nekdo z zidanice odtujil bakrene žlebove in bakrene cevi. Škode je za okoli 1500 evrov.

In gorivo

Na parkirnem prostoru v okolici Trebnjega je v noči na soboto nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

Ob elektro material

V petek popoldan so bili sevniški policisti obveščeni, da so neznanci ukradli električne vodnike in se odpeljali z osebnim avtomobilom. Na podlagi opisa vozila so policisti izsledili osumljence in jim zasegli elektro material. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po zaključenem postopku bodo osumljence ovadili na pristojno tožilstvo.

Poškodovala si je roko

Krški policisti so bili v petek nekaj po 19. uri obveščeni o nesreči pri delu v podjetju v Krškem. Na kraju so zbrali obvestila in ugotovili, da si je 56-letna delavka huje poškodovala roko pri delu na stroju za izsekavanje kovinskih izdelkov. Policisti so o ugotovitvah seznanili preiskovalnega sodnika in državnega tožilca.

‹ nazaj

Komentarji (1)

16.7.2012Ocenimili 
Ali želimo ustrezno zaščititi svoje premoženje?Potem enostavno naj poslanci izglasujejo zakon za objavo slik lopovov in vlomilcev,prevarantov in roparjev ko se jim dokaže tatvina,rop,vlom,kraja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava