Jožetu Tomljetu najvišje občinsko priznanje

20.7.2012 | 08:45

Župan Jože Muhič in občinski nagrajenec Jože Tomlje. (Foto: M. Ž.)

Primož Primec in v ozadju MePZ Dolenjske Toplice.

Kitarski duo Les deux amis.

Dolenjske Toplice - Na sinočnji slavnostni seji ob občinskem prazniku, ki ga občina Dolenjske Toplice letos praznuje štirinajstič, in sicer v spomin na 22. julij, ko je državni svet z odlokom ustanovil občino, so Topličanu Jožetu Tomljetu podelili najvišje občinsko priznanje.

V obrazložitvi so predlagatelji, občinski odbor SD Dolenjske Toplice, zapisali, da grb občine zasluži zaradi njegovega nesebičnega truda in prispevka pri razvoju Dolenjskih Toplic in okolice tako na gospodarskem, kulturnem in tudi športnem področju, kar je zagotovo pustilo velik pečat v razvoju ter prepoznavnosti kraja in okolice. Med drugim je bil med najaktivnejšimi pobudniki pri ustanovitvi občine Dolenjske Toplice in je tudi kandidiral za župana.

Domači župan Jože Muhič je v svojem nagovoru zbranim v dvorani Kulturno kongresnega centra med drugim poudaril, da so v preteklosti naredili veliko, predvsem pa veliko več, kot bi jim uspelo v naročju večje občine. »Zato naj se ponovno zahvalim vsem tistim, ki ste nosili levji delež pri njenem ustanavljanju, ki ste krojili utrip v njej in jo vodili po poti razvoja. In seveda vsem tistim, ki se na različnih funkcijah tudi v tem času predano trudite za lepši današnji čas in še lepše jutrišnje dni,« je dejal in pred predstavitvijo zadnjih uspehov dodal, da so bili v preteklem letu pridni, gospodarni in varčni.

Z nastopom so sinočnji večer obogatili Mešani pevski zbor Dolenjske Toplice in odlični kitarski duet Les deux amis. V avli kulturnega doma pa so si lahko obiskovalci ogledali razstavo članov domačega društva upokojencev, ki so jo v okviru praznovanja občinskega praznika odprli v torek zvečer.

M. Ž.

Galerija

Komentiraj prispevek