kolesarstvo

Kolesarja Adrie Mobil odhajata na olimpijske igre

25.7.2012 | 08:00 | J. A.

Kristijan Đurasek bo prvič nastopil na olimpijadi. (Foto: Vid Ponikvar, arhiv DL)

Kristijan Đurasek bo prvič nastopil na olimpijadi. (Foto: Vid Ponikvar, arhiv DL)

Člana kolesarskega kluba Adria Mobil Radoslav Rogina in Kristjan Đurasek bosta danes odpotovala na olimpijske igre v London. Hrvata bosta nastopila na cestni preizkušnji, ki bo potekala že v soboto, 28. julija, to bo eno od prvih tekmovanj, po katerem bodo podelili komplet olimpijskih medalj. 250 km dolga dirka bo že zaradi same dolžine zelo zahtevna, kolesarji pa bodo morali tudi devetkrat prekolesariti dva kilometra dolg vzpon na Box Hill. Start in cilj dirke pa bo na znamenitem Mallu, ki povezuje Buckinghamsko palačo in Trafalgar Square, so sporočili iz novomeškega kolesarskega kluba.

Radoslav Rogina je pred odhodom v London povedal:

"Cilj je izboljšati uvrstitev iz Pekinga, kjer sem bil šestindvajseti. Trasa v Pekingu je bila sicer mnogo bolj zahtevna, kot je v Londonu. Predvidevam, da bo dirka verjetno bolj nervozna, zaprta, zato bi se znali dogajat padci. Najverjetneje bo o zmagovalcu odločal sprint večje skupine. Nama s Kristjanom bi sicer bolj odgovarjalo, da se bo šlo na moč. Želim si, da bi šla s Kristjanom v beg večje skupine že kmalu po startu, da spredaj preživiva selekcijo ki se bo kasneje zgodila v glavnini. V sprintu s Kristjanom nimava ravno veliko možnosti. Upam, da sem dovolj pripravljen, sicer v zadnjih tednih nisem dirkal, tako da bom šele na dirki videl v kakšni formi sem."

Za Kristjana Đuraska bo to prvi nastop na Olimpijadi:

"Danes sva z Radotom naredila še zadnji težak in dolg trening. Treba bo izkoristit trenutno formo, z Radotom sva že naredila okviren plan dirkanja. Progo bova še preverila, upam da bova imela dovolj moči, da prideva v cilj s prvo skupino."

Dirko si bo mogoče ogledati na Eurosportu od 14.15 dalje, na TV SLO 2 bodo prenašali start ob 11. uri.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava