Fani s kandidaturo misli resno: Rada bi rešila Slovenijo

1.8.2012 | 13:00

Fani Eršte na današnji novinarski konferenci v Ljubljani. (Foto: Drago Perko, www.slovenskenovice.si)

Fani Eršte na današnji novinarski konferenci v Ljubljani. (Foto: Drago Perko, www.slovenskenovice.si)

Novo mesto, Ljubljana - Kot smo poročali, je med letošnjimi kandidatkami za predsednico države tudi Novomeščanka Fani Eršte. Da ne gre za šalo, je povedala na današnji novinarski konferenci, ki jo je sklicala v Ljubljani, kjer trenutno živi. 38-letnico sicer poznamo tudi po štopanju in pohajkovanju, saj živi kot brezdomka že skoraj 20 let.

Kot je leta 2006 povedala v pogovoru za Dolenjski list, ji v življenju ni bilo lahko: mati ni niti poznala, govorilo se je, da je umrla ob porodu ali kasneje, oče je pil in zanjo ni mogel skrbeti. Rodila se je na Selih pri Zajčjem Vrhu, otroštvo pa je preživela pri rejnikih na kmetiji na Mraševem. Končala je osnovno šolo, dom pa zapustila pri 19. letih in od takrat na štop ali z vlaki prebrodila dobršen del Slovenije in drugih držav. V takratnem intervjuju je še razkrila, da ima nomadskega načina življenja počasi dovolj in da si želi delati ter naseliti pri kakšni družini. Zadnja leta smo jo predvsem videvali kot redno obiskovalko vseh festivalov Rock Otočec, danes pa je razkrila, da želi postati predsednica države.

Pričakuje podporo državljanov in državljank

Kot na svojih spletnih straneh poročajo Slovenske novice, je Fani na novinarski konferenci izstopala že s preprosto belo majico z napisom FANI, ob tem pa se je prisotnim novinarjem in fotografom opravičila, da so jim postregli le vodo, saj ji finance ne omogočajo drugega.

»19 let že živim na cesti. Situacija v Sloveniji je slaba. Rada bi rešila Slovenijo,« je povedala Erštetova in dodala, da bo kandidirala s podpisi državljanov in državljank, za ta korak pa se je odločila sama, ker se ji ljudje posmehujejo. Napovedala je tudi, da bo kampanjo plačala sama.

Kot še poročajo Slovenske novice, se želi Fani v prvi vrsti spopasti z romsko problematiko. Če ji uspe sesti na predsedniški stol, pa napoveduje znižanje plač v parlamentu in vladi za 50 odstotkov, letalski prevoz pa bi za politike odpadel. Namesto tega bi se vozili z vlaki. Eršteva poziva h koncu delitve na leve in desne, vlado in parlament pa, da naj več sodelujeta.

M. M.

Zvočni zapisi

Franci Kek o kandidaturi Fani Eršte: ''Sama je tole zgruntala ...''

Komentarji (20)

1.8.2012Ocenidolenc 
hahhahahahaha ,.... no morda bi bila pa boljša od otomanov, zveri in plastičnih lutk.
1.8.2012OceniVolivka 
Fani, imaš moj glas. Morda se nam vsem obeta brezdomstvo, če bomo nadaljevali tako, kot slišimo vsak dan po TV in radiu ali pa beremo v časopisu ... Državnega premoženja kmalu ne bomo imeli več, novonastali lastniki pa se bodo odšli sončit na Maldive in Bahanske otoke ... Fani, podpiram te, in ti iskreno čestitam za pogum. Ničesar ne moreš izgubiti, ker nisi nikoli ničesar imela, nihče pa ti verjetno tudi ni nikoli ničesar podaril.
1.8.2012OceniFranci 
Za čas ki prihaja je najbolj primerna; čas klošarjev.
1.8.2012Ocenimili 
Končno bom glasoval za pravega kandidata.
1.8.2012OceniMatic 
Itak Fani! Upam, da nažgeš saj Zvera!
1.8.2012OceniBrezdomec 
Fani, ti si naša - slovenskega naroda prava hči!
1.8.2012Oceniorange 
Fani tud moj glas imaš .
1.8.2012Oceniwalter 
Če ne bi bilo Türka, bi dobila tudi moj glas. Je sicer nerealno, da bi ona vodila državo, a to (glas) bi bil pokazatelj družbi, da jih imam(o) dovolj! Pa da ne boste mislili - en človek tipa Kramberger bi znal razdrmati državo. Kravatkarjev imamo dovolj, oni so vsi pokazali, kdo so. In kam so naj pripeljali???
1.8.2012OceniAlan Harper 
Ljudje po domače vam povem "ne bluzite".Se vidi,da tukaj pišete ljudje,ki nimate blage veze o politiki.Predsednik države ni nič drugega kot "lutka",ki jo mora vsaka država imeti,da se lahko srečujejo na kosilih in obiskih in malo debatirajo kako pa kaj. Nismo mi Rusija,kjer g.Putin nadzira kompletno državo in ima pooblastila,da lahko dela kar se mu zljubi.Bodimo realni in si priznajmo ,da razen Pahorja ,Zvera in Turka nima noben drugi od kandidatov teoretične možnosti,da bo izvoljen.
1.8.2012Oceninejc 
Bo treba zbrat še podpise, na upravnih enotah. Najmanj 5000 jih rabi. Šele pol bo lahko gospodična vložila kandidaturo, te se bodo lahko vlagale do 17. oktobra, .

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava